Ekstremværet «Ingunn» fortsetter å herje, og nytt uvær på vei

02.02.24 05:04

Det er fortsatt store utfordringer med å få transportert brev, pakker og gods mange steder i landet. I Sør-Norge begynner det å roe seg ned en del, slik at det ser bedre ut på veiforbindelsene mellom øst og vest det neste døgnet. Sent torsdag ettermiddag, varsles det imidlertid at Bergensbanen vil bli stengt fra midnatt. Ny prognose er varslet fredag kl 18:00. Det betyr at mellom Østlandet og Bergen, vil det bli forsinkelser det neste døgnet. Ellers i Sør-Norge er forholdene i ferd med å bedres, men forsinkelser og følgeforsinkelser fra tidligere i uken må forventes.

Ekstremværet «Ingunn» fører fortsatt til stengte veier fra Trøndelag og nordover. I tillegg er det utfordringer på enkelte fergesamband, og innstilte fly. Jernbanen gjennom Sverige til Kiruna er også stengt, og togene står lenger sør i Sverige i påvente av at strekningen inn mot Kiruna skal åpnes. Dette betyr at internt i de nordligste fylkene, og mellom Sør-Norge og Nord-Norge må det fortsatt regnes med forsinkelser både for brev, pakker og gods.

Et nytt værsystem er på vei inn i nord etter «Ingunn», så dette vil påvirke transport og distribusjon mange steder også i helgen og inn i neste uke.

Vi beklager fortsatt de ulempene dette får for kundene.