Skaff deg merch fra festivalsommeren som ikke skjedde

Posten kan ikke sende deg på den festivalen du egentlig skulle på, men vi kan sende deg en liten trøst: merch fra festivalsommeren som ikke skjedde. Et samleobjekt fra en tid vi aldri kommer til å glemme. 

I samarbeid med kunstneren Ma$arati og noen av Norges heteste artister, som alle skulle stått på scenen denne sommeren, har vi laget E(merch)ing; t-skjorter som vil stå igjen i tiden som et minne om den avlyste festivalsommeren 2020 og påminne oss om at vi sammen kan komme oss gjennom krevende tider. 

De kommende ukene dropper vi unike limited edition t-skjorter fra Gabrielle, Matoma, Highasakite, OnklP og Isah. Alle t-skjortene finner du på emerching.posten.no, der du også vil se når neste artist blir tilgjengelig. 

Emerching onklp masarati posten
OnklP er første artist til å slippe t-skjorta han har laget sammen med Ma$arati.

Vinn fantastisk fanexperience 

Men ikke nok med det: kjøper du en t-skjorte, får du også sjansen til å delta i trekningen av en fanexperience med artisten du kjøper t-skjorte av! Vi snakker fete opplevelser som studiobesøk, hemmelig innspilling, Porsche-kjøring, privat DJ-session og kebabspising, en unik mulighet til å komme tett på din favorittartist. 

Kjøp t-skjorte og bli med i trekningen: emerching.posten.no

Årets sommerkampanje har fått navnet E(merch)ing. Det spiller ikke bare på “merch”, som er engelsk for merchandise og brukes om varer som selges av artister. Det står også for vissheten om at selv om mye er blitt avlyst i sommer, vil noe nytt vokse fram. 

Emerching highasakite masarati posten
Highasakite ved vokalist Ingrid Helene Håvik under arbeid med skissene til sin t-skjorte.

 

Dette er artistene i årets sommerkampanje fra Posten

 • MA$ARATI: En leken og særegen kunstner, som har laget t-skjortene etter ønsker fra de fem artistene. Han er en kunstner utenom det vanlige i norsk setting. Hans arbeid har vekket betydelig oppsikt både nasjonalt og internasjonalt, uansett om det er klesdesign, tatoveringer eller kunst. En betydelig andel av kundekretsen består i dag av trendsettere og tungvektere innen hiphop- og popkulturen, som Post Malone, KYLE og Roy Wood$. Her til lands strekker kundekretsen seg fra Unge Ferrari og Arif til Rolf A. Hoff, en av Norges største samlere av samtidskunst.  
   
 • OnklP: Enhver introduksjon er overflødig, alle kjenner OnklP. Med sin sterke personlighet og ærlighet har OnklP regjert på den norske hip-hop-scenen i snart to tiår. Han er en prisvinnende tekstforfatter som er blitt rost opp i skyene av politikere og samfunnstopper, og han har hatt en viktig stemme i samfunnsdebatten. Bak seg har han noen av de tyngste bransjeprisene. Han har samarbeidet med noen av de største navnene i norsk musikk – på tvers av sjanger. Med sin sterke personlighet og ærlige tekster har han beveget det norske folk både fra scenen, gjennom radio og på TV. 
   
 • Matoma: Siden Matoma slo igjennom i slutten av 2014 har han vokst til å bli en av Norges største internasjonale artister og har turnert verden rundt. Han har blant annet spilt på festivaler som Coachella, Tomorrowland, Lollapalooza og Ultra Music Festival. Med i snitt 170 konserter i året de siste 6 årene har musikken hans også streamet nær 3 milliarder ganger. Han har jobbet med internasjonale navn som Jason Derulo, Jennifer Lopez, Akon, Enrique Iglesias, Sean Paul, Wale, The Vamps, The Notorious B.I.G, Snoop Dogg, Noah Cyrus, Wilder Woods, MAGIC!, Ally Brooke & flere bare for å nevne noen. 
   
 • Highasakite: Ga ut ut sitt fjerde album  - Uranium Heart -  i 2019, og det nok en gang til fantastiske anmeldelser. Albumet ble deres fjerde fullengder (av fire!) som ble nominert til Spellemann. Norges største band har de siste årene solgt ut turneer med store spillesteder hele Skandinavia, blant annet Oslo Spektrum for andre gang, samt to fantastiske konserter på Den Norske Opera. Bandet er blitt kjent for sine fantastiske liveopptredener og unike produksjoner, kombinert med utgivelser som både overrasker og fenger publikum gang på gang. Med albumet «Silent Treatment» knuste de flere rekorder da de var over to år(!) på albumtopplisten i Norge, og de har headlinet samtlige av de store norske festivalene. Underveis har de også vunnet en rekke priser, opptrådt på Nobel-konserten, og turnert rundt i verden flere ganger.
   
 • Gabrielle: Gabrielle er og har vært en sentral skikkelse på norsk artisthimmel i snart 10 år, etter hun i 2012 debuterte med det spellemann-nominerte albumet "Mildt Sagt». 
  Albumet "Nattergal" kom i 2014 og ga henne Edvard-Prisen. Hun slapp nylig sitt 3. album «Snart, Gabby" som fikk hele 3(!) Spellemann-nominasjoner og singelen "Tenker på deg" vant Musikkforleggerprisen for Årets Verk. Gabrielle lever for sine liveopptredener og skulle i 2020 igjen ha headlinet mange Norges største festivaler med sitt beryktede liveshow og band, som har høstet fulle terningkast over hele landet. Den plutselig ledige tiden har hun nå bestemt seg for å bruke i studio. Kanskje man til og med får en smakebit snart…?
   
 • Isah:19-åringen fra Stavanger er raskt blitt det nye store navnet på den urbane R&B-scenen, han er spådd en lang og strålende karriere av flere norske artister og medier. I et samarbeid med Dutty Dior, har rapduoen sluppet flere singler som «Seint», «Fantasi» og nyligst hit-singelen «Hallo» tidligere i år. Bookingene har ikke latt vente på seg, fra å fylle klubbscener rundt om i landet til å varme opp for Ms. Lauren Hill i Oslo Spektrum. 
Av Nina Farstad Engebretsen 15.06.2020