Testet selvkjørende Pakkeboks-robot

Testet selvkjørende Pakkeboks-robot

100 personer meldte seg umiddelbart til tjeneste da Posten nylig testet sin selvkjørende Pakkeboks-robot på Løren i Oslo. Nesten 200 pakker ble levert i løpet av to uker.

Pakkeboks-roboten til Posten under testing på Løren i Oslo.

Postens pakkeboksrobot ble lansert på Arendalsuken i 2018, som den første autonome pakkeroboten i verden. Siden har den vært på en spennende reise og blitt testet i ulike miljøer. Høsten 2020 ble den for første gang brukertestet i bymiljø. Det skjedde på Løren, en av Oslos raskest voksende bydeler.

– Løren er en bydel i utvikling med stadig flere beboere, og det var en av grunnene til at vi endte opp med å teste roboten her, forteller Hege Skogen, forretningsutvikler i Posten.

Stor interesse for å teste

Interessen for å teste den spennende løsningen var enorm. Etter en utvelgelsesprosess ble 100 personer plukket ut til å være testbrukere. De fikk da mulighet til å hente pakker i pakkeroboten mens den kjørte rundt på Løren. I løpet av testen, som varte i to uker, ble nesten 200 pakker levert av roboten.

Pakkeboksroboten ble nylig testet på Løren i Oslo.
Pakkeboksroboten ble nylig testet på Løren i Oslo.

Pakkeboksroboten er et prosjekt som stadig er i utvikling. Selvkjørende (autonom) teknologi er noe Posten vil lære mer om for å være klare når teknologien og reguleringer tilsier at det er aktuelt å ta i bruk:    

– Vi er veldig fornøyd med testen, men vi er fortsatt et stykke unna en skalerbar løsning når det gjelder autonome kjøretøy. Det er ingen tvil om at teknologien er på fremmarsj, og vi ønsker å ha en finger på startknappen den dagen forholdene ligger til rette for å ta slike løsninger i bruk, sier Hege Skogen.

Av Aleksander Alnes 14.10.2020