Testet selvkjørende Pakkeboks-robot

Testet selvkjørende Pakkeboks-robot

100 personer meldte seg umiddelbart til tjeneste da Posten nylig testet sin selvkjørende Pakkeboks-robot på Løren i Oslo. Nesten 200 pakker ble levert i løpet av den to uker lange testen.

Pakkeboks-roboten til Posten under testing på Løren i Oslo.

Postens pakkeboksrobot ble lansert på Arendalsuken i 2018, som den første autonome pakkeroboten i verden. Den har de to siste årene blitt testet i ulike miljøer, og i høst ble den for første gang brukertestet i bymiljø. 

– Løren er en bydel i utvikling med stadig flere beboere, og det var en av grunnene til at vi endte opp med å teste roboten her, forteller Hege Skogen, forretningsutvikler i Posten. Interessen for å teste den spennende løsningen var massiv, og 100 personer ble plukket ut til å være testbrukere.

Pakkeboksroboten ble nylig testet på Løren i Oslo.

Pakkeboksroboten er et prosjekt som stadig er i utvikling. Selvkjørende (autonom) teknologi er noe Posten vil lære mer om for å være klare når teknologien og reguleringer tilsier at det er aktuelt å ta i bruk:    

– Vi er veldig fornøyd med testen, men vi er fortsatt et stykke unna en skalerbar løsning når det gjelder autonome kjøretøy. Det er ingen tvil om at teknologien er på fremmarsj, og vi ønsker å ha en finger på startknappen den dagen forholdene ligger til rette for å ta slike løsninger i bruk, sier Hege Skogen.

Av Aleksander Alnes 14.10.2020