10. november 2017 - Julefrimerker

Hvitt på bakken, blått i lufta, stjerner over der igjen. Det glimter av jul.

Et år nærmer seg reisens slutt. Et nytt kapittel er snart ved sin begynnelse. Vi har vært på vei lenge nå, og brått er den her, den blåfine, kalde og samtidig varme tida. Det skal helst knitre stemningsfullt under føttene og pusten skal være hvit. Er det klarvær og kaldt, farges himmelen blå en time morgen og kveld. Dagene er på sitt korteste, forventningene på sitt høyeste. Det er skrevet mange tekster om å komme hjem. Denne handler om å komme hjem til jul.

NK1972
Julenatt i byen

Det finnes like mange måter å komme hjem til jul på, som det finnes mennesker. Kanskje haster du gjennom travle bygater med poser fulle av gaver, på vei for å rekke t-banen hjem til leiligheten der du bor. Kanskje står du på jernbanestasjonen med fullpakket sekk og venter på toget som skal ta deg langt mot nord. Kanskje sitter du på et fly på vei hjem fra utlandet. Kanskje er du allerede på vei inn på tunet til gården hvor du kommer fra. Eller kanskje du ikke skal reise noen verdens steder, og allerede er hjemme?

NK1973
Julenatt på landet

Tross alt det fine i fremmed luft, helt ren alene er hjemmets luft, skrev Bjørnstjerne Bjørnson. For mange ligger det mye sannhet og gjenkjennelse i de ordene. Uansett hjemkomst og planer for jula, vi har alle det til felles at vi lever under de samme stjernene, den samme månen og forhåpentligvis nattblå himmelen. Den følelsen får vi av årets julefrimerker, nydelig formgitt av Ragnar Aalbu.

Nyt tida. Det er snart et år til neste gang.

Fakta

Frimerker: NK 1972-1973
Dato: 10. november 2017
Verdier og motiv: A innland: Julenatt på landet A innland: Julenatt i byen
Design og illustrasjoner: Ragnar Aalbu
Trykkmetode: Offset
Trykkeri: Joh. Enschedé Security Print