Retur

Slik sender du pakker i retur

Når du sender varer i retur skal du forholde deg til det nettbutikken har som returløsning. Send fra postkassen din, Pakkeboks eller lever på Posten.

Nyhet: Returnere pakker du ikke ønsker å hente

Skjermdumper fra Posten-appen om å sende pakker i retur tidligere

Nå kan du sende netthandelspakken din i retur med en gang den ankommer et av våre hentesteder dersom du av en eller annen grunn allikevel ikke skal ha den. Da slipper den å ligge der i 7 dager, og du slipper å få flere varslinger om pakken. Dette gjelder foreløpig for de pakkene nettbutikken sender til et hentested, og du gjør det via Posten-appen. Dette er bra for deg, fint for Posten, og enda bedre for nettbutikken så de får varene sine raskere tilbake.

For andre pakker gjelder fortsatt flere typer returløsninger:

1. Adressering og returetiketter

Når du sender varer i retur skal du forholde deg til det nettbutikken har som returløsning. Her er noen returløsninger som nettbutikker tilbyr:

 • Returetikett fra nettbutikken
  Det ligger en returetikett i pakken du har mottatt. Klistre denne på pakken og den er klar til å returneres.

 • Returetikett som du selv skriver ut
  Nettbutikken har sendt deg et vedlegg i en e-post eller en link til en webside hvor du kan skrive ut en returetikett. Fest denne til pakken og den er klar til å returneres.

 • Returkode
  Noen nettbutikker gir deg en returkode som du bruker for å hente ut en returetikett. Skriv ut og fest til pakken. Bestill retur med returkode.

2. Levering av retursendinger

 • Send fra postkassen din
  Har du mottatt sendingen i postkassen, kan du sjekke om den kan sendes i retur fra postkassen din. Sjekk her for pakken din. Merk sendingen med det nettbutikken opplyser om – frakten er betalt av nettbutikken. Mer om retur fra postkassen.
 • Send i retur fra en Pakkeboks. Bruk Posten-appen til å reservere en luke.
 • Levér sendingen på Posten
  Pakker med returetikett kan du levere på Posten – frakten håndteres av nettbutikken. Finn nærmeste innleveringssted

  Det er viktig å huske at ikke alle pakker kan returneres på Posten. Har du mottatt en returetikett fra en annen transportør må pakken leveres der du hentet den.

3. Sporing av retursendinger

Retursendinger kan spores ved hjelp av sporingsnummeret. Retur av små pakker kan imidlertid ikke spores.

Til sporing

Netthandel-dame - Foto_Kimm_Såtvedt