14. juni 2019 – VM i orientering

Med slagordet «Run for fun» er det klart for tidenes fjerde verdensmesterskap i orientering på norsk jord.

– En unik mulighet for orienteringen både nasjonalt og regionalt, uttalte presidenten i Norges Orienteringsforbund, Astrid Waaler Kaas, da tildelingen var et faktum. Hun sa videre at VM på hjemmebane er ekstra gøy – og at tildelingen var en inspirasjon for aktive utøvere til å satse. Ikke minst fordi et VM på hjemmebane bidrar til synliggjøring av orienteringsidretten. VM 2019 vil også føre til rekruttering av nye o-løpere, først og fremst lokalt, men også nasjonalt.

2008
NK 2008


Verdensmesterskapet har Norges Orienteringsforbund som formell arrangør, men det er klubbene i Østfold (orienteringskretsen) som står for selve arrangementet. De har hatt tre år på seg til å legge til rette for en stor orienteringsfest i Østfolds skoger og ikke minst profilere fylket på en best mulig måte. Trolig er arrangementet det største som har skjedd Østfold orienteringskrets gjennom historien.

Orientering oppsto i det svenske militæret på slutten av 1800-tallet. Idretten går ut på at man skal ta seg raskest mulig gjennom en løype i et bestemt terreng ved hjelp av kart, kompass og naturobservasjoner.

Fakta

NK 2008
14. juni 2019
Verdi og motiv:
Innland: Kart og kompass
Kunstner: Ragnar Aalbu
Trykkmetode: Offset fra joh. Enschedé Security Print, Nederland