Utgivelse 21. februar 2020: Personlig frimerke

Posten introduserte i 2006 personlige frimerker, hvor du selv kan velge motiv på dine frimerker.

Siden den gang har reiselivsbedrifter over hele landet benyttet sjansen til å tilby frimerker med egne motiver til turistene. Hurtigruten, Nordkapp og Svalbard er de største favorittene.

NK_2024

Populær aktivitet

Hurtigruten har gjort sending av postkort til en populær aktivitet på sine skip. Hvert hurtigruteskip har sitt eget personlige frimerke som selges om bord. I tillegg selger de også personlige frimerker med motiver fra populære passeringspunkter underveis på ruten mellom Bergen og Kirkenes.

Når skipet passerer steder som Polarsirkelen eller Trollfjorden, opplyses det over høyttaleranlegget at nå kan du få eget frimerke og stempel fra stedet, og det merkes umiddelbart på trafikken i skipets butikk!

Europas nordligste

Turister fra utlandet sender nok mer postkort enn nordmenn, og de fleste som besøker Europas nordligste fastlandspunkt, ønsker å sende postkort med egne Nordkapp-frimerker. Busslaster med turister besøker stedet hver dag i turistsesongen, og i Nordkapphallen er de ansatte fullt opptatt med å selge postkort og personlige frimerker.

Isbjørn er bestselgeren

Postkontoret i Longyearbyen er det postkontoret i Norge som selger mest frimerker til turister. Folk fra hele verden kommer til Svalbard som cruiseturister, og da skal det selvfølgelig sendes postkort hjem. I tillegg til postkontoret selger både Svalbardbutikken og flere reiselivsbedrifter egne frimerker med motiv fra Svalbard. Og det er vel neppe noen overraskelse at det er frimerkene med isbjørn som er bestselgeren!

Fakta

  • NK 2024
  • Utgivelsesdato: 21. februar 2020
  • Verdi og motiv: Verden, Instagrambilder
  • Kunstner: Kristin Slotterøy
  • Foto: Kristin Slotterøy, Håvard Jørstad, Kristian Dyrseth
  • Trykkmetode: Offset fra Joh. Enschedé Security Print, Nederland