Utgivelse 12. juni 2020: #Frimerkehund

Høsten 2019 inviterte Posten og Norsk Kennel Klub til en konkurranse der vinnerne kunne få sin hund på frimerke. Over 8 000 bidrag kom inn, og juryen har kåret fire vinnere.

Konkurransen ble lansert 17. oktober i fjor på God Morgen Norge i TV 2 og pågikk på Facebook og Instagram frem til 3. november. Videoen som presenterte konkurransen, ble sett 136 000 ganger, og vi fikk over 8 000 bilder og kommentarer. En jury med representanter fra Norsk Kennel Klub og Posten valgte ut fire vinnere. Disse ble fotografert av dyrefotograf Audun Nygard, mens Kristin Slotterøy designet frimerkene.  

Frimerkehundene

Whippeten Flint fra Fjerdingby i Rælingen skaper gode og minneverdige øyeblikk for syke og demente på sykehjem i Oslo. For sin innsats for demente ble Flint sammen med hundene Julie og Birk og matmor Ane Brit Sundal tildelt Demensprisen 2019 fra Oslos fylkeslag av Nasjonalforeningen for folkehelsen.

NK2032nett
NK 2032

Hunder har vært en del av Ane Brits liv helt fra hun var barn. Hunden er både turkamerat og bestevenn for henne. Da hun ble syk i 2006, var det hunden som motiverte henne til å komme seg opp og ut. 
– Det var da jeg virkelig forsto hvor mye hunden betyr for meg, sier hun. Da hun begynte å trene sine tre terapihunder, ble hun og hundene et team. 
– Samhandlingen med dem gjør meg til en bedre versjon av meg selv. Jeg er veldig stolt av at min kjære Flint ble valgt til motiv på et av frimerkene, sier Ane Brit videre, og forteller at den første hun skal sende postkort til med det nye frimerket, er hennes mor som blir 99 år i juni. 

Lundehunden Zkipper har seilt norskekysten i nord sammen med eier og skipper Johnny Leo Johansen fra Fredrikstad. Han er en miljøhund som plukker søppel i fjæra, og som bor sammen med Johnny om bord i seilbåten.

NK2034nett
NK 2034


– Zkipper er min turkamerat og humørspreder. Jeg er mye på tur, og det er veldig fint å kunne ha ham med på turer. Han er på en måte min beste venn, sier Johnny. Lundehunder har en personlighet som gjør at de er morsomme å være sammen med. De har mye energi, og de har en størrelse som gjør at de er greie å ha med seg, også i båt. Lundehund er en spesiell rase, og Johnny er veldig glad for at Zkipper kan bidra til å vise frem rasen.
– Det blir veldig artig, og litt rart, at Zkipper kommer på frimerke. Familien min er en hundefamilie hvor alle er veldig glade i hunder, så jeg må i hvert fall sende brev med Zkipper på til mine to døtre og mamma, sier Johnny.

Omplasseringshunden Milo hadde en tøff oppvekst. Da han var to år gammel, kom han til Monja Elisabeth Strømnes i Råde utenfor Sarpsborg. Den nå ni år gamle Milo er en grand danois som aldri har gitt opp troen på det gode i mennesker, og han er verdens snilleste hund, både mot store og små. 

NK2033nett
NK 2033


– Milo betyr masse for meg. Han er bare snill og god og vil helst sitte på fanget, til tross for sine 64 kg! Med tanke på hans bakgrunn, så har han nok en ekstra stor plass i hjertet mitt, sier Monja. 
Hun synes det er morsomt at akkurat han skulle få plass på frimerke.
– Jeg gleder meg veldig til å se frimerkene, og den første jeg skal sende brev til, er ei venninne som er veldig glad i dyr generelt, og som er kjempeflink til å sende kort både til bursdag, jul og påske. Hun vil garantert sette pris på å få et kort med bilde av Milo på frimerket!

Den belgiske fårehunden (malinoisen) Altea jobbet som minehund for Norsk Folkehjelp i åtte år. Hun har på denne måten reddet mange liv, og nå nyter hun livet som pensjonist sammen med sin eier Roy Solbakken på Finnsnes i Troms.

NK2035Nett
NK 2035

Da hun kom til Roy, var det mye som var nytt for henne. Hun behøvde ikke bo i kennel lenger og gå på jobb hver dag, men kunne løpe fritt i skogen og sove lenge om morgenen. I dag er Altea en trygg og sosial hund som sprer uendelig med kjærlighet til alle rundt seg. 
– Jeg er veldig stolt av å få vise frem min bestevenn på frimerke. Det første brevet jeg skal sende, er til Norsk Folkehjelp for å takke for den fantastiske innsatsen de gjør med å rydde miner og sikre trygge omgivelser rundt om i verden. Det andre brevet jeg skal sende, er til min og Alteas beste venn, Amanda. Hun stiller alltid opp for oss, avslutter en stolt hundeeier.
 

Se videopresentasjon av hundene

Les Postens pressemelding

Se innslaget fra lanseringen på God Morgen Norge TV2

 

Fakta

  • Nummer: NK 2032-35
  • Motiv: Flint, Milo, Zkipper, Altea
  • Designer: Kristin Slotterøy
  • Foto: Audun Nygaard
  • Verdi: Kr 17 (Innland 20 gram)
  • Utgitt i: Rull à 100 frimerker (25 av hvert motiv)
  • Opplag: 1 305 000 frimerker av hver
  • Trykk: Offset fra Joh. Enschedé Security Print, Nederland