5. november 2021 Julefrimerker

Så er den over oss igjen, denne stemningsfulle og magiske tiden. Så mørk, kald og ugjestmild, men samtidig så full av lys, varme og kjærlighet.

Ute faller de første snøkrystallene og inviterer til lek og moro. Først daler snøenglene ned, etterfulgt av et utall gledes hyl og en liten snøballkrig. Og se der, nå har også snømannen kommet på besøk. Han står der i hagen, litt skakk og skeiv kanskje, men der står han, på nøyaktig samme sted som i fjor. 

2065
NK 2065Inne vaskes det og pyntes det, det kokes og bakes. Sakte, men sikkert fylles hjemmet med velkjente og etterlengtede dufter. De mange tente lysene holder kulden og mørket på trygg avstand. Juletreet har også kommet på plass i stua og står der i sin vante krok. Og der, under treet, på det forunderligste vis, finner de mange pakkene sin plass. Hemmelighetsfulle ligger de der og bare venter på å bli åpnet av forventningsfulle hender. 

2066
NK 2066

Lyset, fargene, duftene, smakene, minnene. 
Det er som om juletiden bringer sanser, forventninger og minner sammen til noe helt unikt. I et dikt i sin bok «Snart sover du», illustrert av Lisa Aisato, beskriver Haddy Njie det så enkelt og samtidig så vakkert: - Og du skal fange hvite fnugg med tunga, kjenn, de smaker raggsokk, iskrystaller og et snev av pepperkaker. 

Lisa Aisato er også kunster bak årets julefrimerker, som formidler de gode følelsene rundt julen hun hadde fra sin egen barndom, men også julen slik hun opplever den nå med egne barn. Hennes stemningsfulle frimerker vil bringe mang en julehilsen fram til sin mottaker. Slik er de med og sprer juleglede ut over landet – forhåpentligvis også til de som kanskje trenger det aller mest. 

Les Postens pressemelding

Fakta

  • NK 2065-2066
  • Motiv: Gutt med hund, jente med snøkule
  • Illustrasjoner: Lisa Aisato
  • Design: Camilla Kvien Jensen
  • Verdier: Kr 23 (innland 20 g) x 2
  • Utgitt i: Hefte à 10 frimerker (5 av hvert motiv)
  • Opplag: 1 850 000 av kvart frimerke
  • Trykk: Offset frå Joh. Enschedé Security Print, Nederland