"Send oss ditt fineste bilde fra norgesferien". Slik lød Posten og Visit Norway sin invitasjon til fjorårets konkurranse der vinnerne ville få sitt bilde av norgesferien på frimerke.

Slik lød Posten og Visit Norway sin invitasjon til fjorårets konkurranse der vinnerne ville få sitt bilde av norgesferien på frimerke. For å delta måtte deltakerne laste opp et bilde på Facebook eller Instagram med emneknaggen #Norgeminner2022 eller #Norwaymemories2022. Rundt 13 000 fantastisk flotte bilder ble lastet opp, og nå er de seks vinnerbildene kåret!

Les Postens pressemelding her

Den vakre stranda Ytresand ligger på Moskenesøya, ikke langt fra Ramberg. Lofoten er kjent for sine kritthvite strender med krystallklart vann, og hva er vel mer magisk enn å oppleve Ytresand under det trolske nordlyset? Fotografen bak dette flotte bildet er René Ringnes fra Moss.

Motiv fra Ytresand, Lofoten på ett av motivene i serien Norgesminner – NK2093
NK 2093

I Lofoten finner vi også fjellet Svolværgeita, som kneiser stolt 356 meter over Svolvær by. Fjellet ble første gang registrert besteget i 1910 og er et av de mest kjente fotomotivene fra Lofoten. Det er Rita Christensen fra Moss som har delt dette spenstige feriebildet med oss.

Motiv fra Svolværgeita på ett av frimerkene i serine Norgesminner – NK2094
NK 2094

Se for deg et hårete og sosialt vesen på fire bein med skjegg. Gang det med flere hundre og plasser dem midt på E39 ved Skei, og du får det komplette trafikkaos! Men for en liten spansk gutt på norgesferie var det rene drømmeopplevelsen! Det er mamma Carolina Llodra Millás fra Gerona i Spania som står bak blinkskuddet.

Motiv fra Skei, Sunnfjord på ett av frimerkene i serien Norgesminner – NK2095
NK 2095

Olden og vakre Nordfjord kan ta pusten fra noen og enhver. Når man i tillegg finner et flott utsiktspunkt og kan nyte synet av den turkise fjorden langt der nede, omkranset av mektige fjell – ja, kan man da ha det finere? Det er Rita Arhaug fra Fosnavåg som har fanget dette øyeblikket.

Motiv fra Olden, Nordfjord på ett av frimerkene i serien Norgesminner – NK2096
NK 2096

Man må ikke alltid reise langt for å finne sitt drømmested. Det er bildet til Jan Finstad fra Bodø et godt eksempel på. Hovdsundet nord for Bodø har på rekordtid blitt en verdenskjent Instagram-severdighet. Regn en halvtimes biltur pluss en spasertur på 6–7 kilometer for å komme til denne spektakulære dobbeltstranda. Du vil ikke angre!

Motiv fra Hovsundet, Bodø på ett av frimerkene i serien Norgesminner – NK2097
NK 2097

Norgesferie er også byferie, og trøndernes hovedstad har mye å by på! Nidelva er som Trondheims livgivende arterie, og det er nettopp her den vakre bryggerekka speiler seg. Bryggerekka er et av de mest fotograferte motivene i Trondheim, her vakkert foreviget av sykkelferierende Nathalie Monnier fra Ayent i Sveits. 

Motiv fra Trondheim i serien Norgesminner – NK2098
NK 2098

 

 

Fakta

 

 • NK 2093-2098
 • 21. april 2023
 • Verdier og motiv:
  Kr 23 Innland 20g: Nordlys over Ytresand i Lofoten
  Kr 23 Innland 20g: Fjellet Svolværgeita
  Kr 31 Europa 20g: Geiter ved Skei i Sunnfjord
  Kr 31 Europa 20g: Olden i Nordfjord
  Kr 37 Verden 20g: Hovdsundet ved Bodø
  Kr 37 Verden 20g: Bryggerekka i Trondheim
 • Design: Camilla Kvien Jensen
 • Foto: René Ringnes, Lisa Christensen, Carolina Llodra Millás, Rita Arhaug, Jan Finstad, Nathalie Monnier
 • Foto FDC: Soria Moria-traversen på Kvaløya, @pudderpiken / Hege Nilsen
 • Trykk: Offset fra Joh. Enschedé Security Print