Informasjon om behandling av personopplysninger – leie av postboks

Dette dokumentet beskriver hvordan Posten Bring (heretter «vi») behandler dine personopplysninger ved leie av postboks.

I tillegg til denne personvernerklæringen gjelder Posten Bring-konsernets generelle personvernerklæring. Der kan du lese mer om blant annet dine rettigheter, og hvordan du kan komme i kontakt med oss for å utøve rettighetene dine, hvis du har spørsmål, eller ønsker å klage på vår behandling av personopplysningene dine. 

Behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger er Posten Bring AS, organisasjonsnummer 984 661 185, Biskop Gunnerus’ Gate 14 A, 0185 Oslo.

1. Hvilke personopplysninger vi behandler og for hvilke formål

Ved bestilling av leie av postboks må du logge deg inn via Id-porten for sikker identifisering. 

Ved bestilling av leie av postboks samler vi inn ditt navn, telefonnummer, e-postadresse og bostedsadresse. Dette er som regel forhåndsutfylt siden du har logget deg inn via Id-porten. 

Navn og adresse bruker vi for å levere post til postboksen. Vi benytter også den oppgitte bostedsadressen din for å finne nærmeste postboksanlegg og eventuelt øvrige personer i husstanden. Dersom flere i husstanden som ønsker å få levert sendinger til postboksen må du huke av for dette i bestillingen. 

Telefonnummer ditt bruker vi for å kunne kontakte deg i forbindelse med bestillingen og det kan også benyttes til å varsle deg om postsendinger, gitt at du har samtykket til dette i bestillingen. E-postadressen din benyttes for å sende deg kvittering for inngått avtale.

Betalingsinformasjonen du registrerer benytter vi til å ta betalt for tjenesten. 
Behandlingsgrunnlaget vårt for å behandle de oppgitte personopplysningene er å oppfylle avtalen om leie av postboks. 

2. Lagringstid 

Personopplysninger slettes når avtalen er avsluttet og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt. 

3. Spørsmål og klager

Dersom du har spørsmål om vår behandling av dine personopplysninger, er du velkommen til å ta kontakt med vårt personvernombud: personvernombud@posten.no

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre ikke etterlever kravene i personvernlovgivningen, vil vi gjerne at du tar kontakt med oss. Du kan også klage til Datatilsynet. Du finner kontaktinformasjon til Datatilsynet på deres nettsider: www.datatilsynet.no.