Pakkeboks på din eiendom

Det koster ingen ting, kun litt plass

Pakkeboks er et supplement til å hente pakker på Posten. De er døgnåpne, står utendørs og lukene åpnes enkelt med Bluetooth gjennom en app som lastes ned på telefonen.

Pakkeboksene kan enkelt flyttes eller suppleres ved behov. Det er Posten som setter dem ut, og det er også vi som har ansvar for driften.
 
Vi satte ut de første pakkeboksene i Oslo-området i januar 2020, og en brukerundersøkelse som er gjennomført viser at kundene er veldig fornøyde med tjenesten. De er døgnåpne, enkle å bruke og plassert på steder hvor folk ofte ferdes slik at det gjør hverdagslogistikken enklere for folk flest. Dette har vært mulig gjennom avtaler med blant annet OBOS, Oslo Sporveier og enkeltstående borettslag.

Hvor kan den stå?

En Pakkeboks er enkel å flytte, tar lite plass og krever ikke strøm- eller nettilgang. Det er allikevel noen føringer til hvor den kan stå:

  • Pakkeboksen må være synlig, både for pakkemottaker og bud. Det betyr at den bør stå et sted der folk ferdes, som har en relativ grad av belysning på kvelds- og nattestid.
  • Det må være mulig for budet å parkere i nærheten og levere pakker i boksen, og enkelt for pakkemottakeren å hente pakker. Det er derfor ønskelig at det ikke er noen hindringer foran pakkeboksen, at den står i relativ nærhet til bilvei/parkeringsplass.
  • Budet og pakkemottakeren må ha trappefri adkomst til boksen.
  • Pakkeboksen kan rettes opp med kiler, den trenger derfor ikke at underlaget er helt rett. 

Oppfyller eiendommen din disse kriteriene?


Fyll ut skjemaet for eiendommen der du ønsker pakkeboksen plassert, så tar vi kontakt med deg! 

Hvorfor skal du ha en pakkeboks på din eiendom?

Mer enn 70% av netthandelspakkene i Norge leveres gjennom Postens nettverk. Det er ganske mange pakker, og det betyr at de aller fleste av de som handler på nett, kan velge å få pakkene sine til en Pakkeboks. 
 
Enten du er bestyrer av et borettslag, eier av en kjøpesenterkjede, kjøpmann eller har en liten kafé på hjørnet, så er Pakkeboks en ekstra service som gjør deg mer attraktiv for dine brukere. Du hjelper dem med å spare tid i hverdagen. For beboere gir det verdi å slippe å gå på Posten for å hente pakkene de handler på nett, og for kommersielle aktører vil pakkeboksen bidra til å tiltrekke seg flere besøkende.
 
På sikt vil det også bli lagt til rette for at andre logistikkaktører enn Posten skal kunne levere pakker i pakkeboksene. Denne løsningen er mer bærekraftig enn dagens, da den gjør at én pakkemottaker kan hente pakkene sine på samme sted, og slipper å reise flere steder.

Det er enkelt for deg å ha en Pakkeboks stående 

  • Det koster ingenting. 
  • Posten tar seg av alt det praktiske, som installasjon, vedlikehold og eventuelle reparasjoner. 
  • Du kan selv velge hvor mye plass du ønsker at pakkeboksene skal ta, da løsningen er modulbasert og én modul kun er én meter bred, to meter høy og 60 cm dyp.
    Merk: Vi foretrekker områder med plass til to eller flere moduler.  
  • Pakkeboksen trenger ikke strøm- eller nettilgang.