Pakkeboks

Hent pakker i Pakkeboks

Pakkeboks lar deg hente pakkene dine nærmere der du bor eller ferdes, til alle døgnets tider. Bruk Posten-appen til å åpne luken i pakkeboksen.

Hva er Pakkeboks?

Pakkeboks er en selvbetjent løsning som plasseres ut i nabolag over hele Norge. I dag har Posten plassert ut pakkebokser på over 1300 steder i Norge, helt fra Mandal i sør til Alta i nord. Men vi stopper ikke der! I løpet av 2022 skal vi sette ut pakkebokser på enda flere steder. Pakkeboksene kan stå utendørs og er tilgjengelig hele døgnet. Det gjør det enkelt og fleksibelt å hente pakkene dine.

For å hente pakker i Pakkeboks bruker du Posten-appen. Du vil få beskjed når pakken er på vei og når den er klar til å hentes. Når du skal hente pakken din, bruker du appen til å åpne luken i automaten.

Vil dere ha Pakkeboks?

Pakkeboksene plasseres ut der hvor folk bor og ferdes, slik at så mange som mulig kan spare verdifull tid i hverdagen. Dette bidrar også til en mer bærekraftig netthandel og pakkelevering. Dersom ditt borettslag, sameie eller eiendom har plass til pakkebokser kan dere sende inn en søknad om å få pakkebokser til deres nabolag. Boksene kan benyttes og være til glede for både beboerne rundt boksen og alle som bor i nærområdet.

Slik henter du pakker i Pakkeboks med Posten-appen
Slik henter du pakker i Pakkeboks med Posten-appen

Et valg i noen nettbutikker

Velg Pakkeboks som alternativ når du velger leveringsmetode i nettbutikken. Pakkeboks kan ikke velges i alle nettbutikker fordi noen nettbutikker kun lar deg velge betjente hentepunkter, som for eksempel Post i Butikk. Vi jobber med å hjelpe enda flere nettbutikker til å tilby Pakkeboks til deg som netthandelskunde.

Finn Pakkeboks

Kundene våre elsker å hente pakker i Pakkeboks!

Borettslag og sameier som allerede har Pakkeboks og har brukt det en stund, er svært fornøyde. Våre kunder gir Pakkeboks 4,7 stjerner av 5 og oppgir også dette som et av det mest populære hentealternativene. Dette er noen av tilbakemeldingene vi har fått via Posten-appen rundt i Norge:

 • «Hurra, mormor greide det. Nesten helt aleine»
 • «Pakkeboks fra Posten er et av høydepunktene i 2021»
 • «Fantastisk med Pakkeboks Maxime, nå har jeg enda kortere vei for å hente pakker og i tillegg behøver jeg ikke å tenke på åpningstider »
 • «Pakkeboksen Hedda åpnet seg opp for meg og vi hadde en god dialog ser frem til neste møte»

Spørsmål og svar andre lurer på

 • Hvis du oppgir leveringsadresse i nærheten av en Pakkeboks, kan du velge Pakkeboks som utleveringsalternativ i nettbutikken. I noen tilfeller vil alternativene presenteres for deg som en liste, men i noen nettbutikker må du finne en knapp der det står «endre utleveringssted» eller lignende. Merk at ikke alle nettbutikker tilbyr valgfritt utleveringssted. Oppfordre gjerne butikker du handler hos om å legge til dette leveringsalternativet dersom du ønsker å få valg om dette.

  Tips: Ønsker du å få pakken din levert til en Pakkeboks, selv om du ikke bor nærme nok til at den dukker opp som leveringsalternativ når du skriver inn adressen din? Finn pakkeboksen du ønsker å benytte på kartet over, og trykk på den. Da vil du få se adressen til pakkeboksen. Bruk denne som leveringsadresse, og du vil få den opp som alternativ i de nettbutikkene som tilby valgfritt utleveringssted.

  I tillegg må du laste ned Posten-appen om du ikke allerede har denne.

 • Nei, det koster ikke noe mer enn å få pakkene til Post i Butikk eller postkontor.

 • Ja, du kan dele informasjonen om pakken i appen ved å bruke dele-knappen.

 • Fra tirsdag 22. juni 2021 vil du ikke lenger kunne bruke den gamle pakkeboks-appen. Du får alt du trenger for å hente i Pakkeboks i vår Posten-app.