Skal du flytte for å studere?

Husk å melde adresseendring for å ta med deg posten til ny adresse.


Bestill Varig adresseendring hos Posten.

Først må vi sjekke at du er riktig person: Bruk Altinn og velg metode som passer, for eksempel MinID eller BankID. 

Adresseendring er helt gratis, og du får sendt posten fra din gamle til din nye adresse de første to månedene. Om du vil, kan du få ettersendt posten for lengere periode (det koster litt).

Merk postkassen

Husk navn på alle som skal ha post i kassen.

Tips: Du får gratis postkasseskilt om du bestiller varig adresseendring og deretter går videre til Flyttehjelpen.

Har du ikke egen postkasse?

Du trenger ikke egen postkasse om du får bruke huseiers postkasse, men du må likevel bestille adresseendring og ha navnet ditt på postkassen.

Hva med Lånekassen?

Å melde adresseendring til Posten påvirker ikke Lånekassens stipendordninger. Dit bør du eventuelt sende egen melding (du kan bli bedt om å sende husleiekontrakt e.l.)  Du kan lese mer om dette på lånekassens nettsider.

Hva med Folkeregisteret?

Noen melder flytting også til Folkeregisteret, men det er ikke pliktig for studenter. Les mer om det på Folkeregisterets nettsider.

Vil du beholde postadressen hjemme også?

Om du vil kan du motta post både på hjemmeadressen og der du bor i studietiden. Posten blir levert ut på den adressen som er påført sendingen. Den blir altså ikke sendt fra gammel til ny adresse. 

Ordningen passer best for de som er ofte hjemme slik at de selv kan hente posten som kommer hjem til foreldrene.

Du registrer i tilfelle hybelen som tilleggsadresse i stedet for å melde adresseendring.  Fyll ut skjema og meld om tilleggsadresse til ditt postkontor eller Post i Butikk.

Både i pose og sekk?

Melder du flytting fra den gamle adressen blir posten sendt videre til din nye adresse i 2 måneder eller i perioden du har betalt for. Etter det blir post til den adressen automatisk sendt i retur. 

Tips: Registrer den gamle adressen som tilleggsadresse når du får varsel om at ettersendingsperioden er ferd med å gå ut.