Student

Skal du flytte for å studere?

Vil du ha pakker og brev levert der du bor, må du oppdatere adressen din hos Posten.

Når du skal flytte for å studere, er det noen ting du bør huske på for at posten skal komme frem til deg. Her har vi samlet alt du trenger å vite.

Meld adresseendring

Adresseendring er helt gratis. Posten sørger for å ettersende posten til den nye adressen din i to måneder uten at det koster noe. Trenger du ettersending i en lengre periode, kan du betale litt ekstra for det når du bestiller.

Ved innlogging på adressesiden må vi først sjekke at du er riktig person. Du logger på med vanlig BankID (brikke eller mobil) eller en av de andre mulighetene som kommer opp.

Hva med Lånekassen?

Å melde adresseendring til Posten påvirker ikke Lånekassens stipendordninger. Posten og Lånekassen er uavhengige av hverandre. Ved å foreta en adresseendring på Posten.no sørger du kun for at posten din kommer til rett sted.

Les mer om Lånekassens vilkår og ditt ansvar.

Hva med Folkeregisteret?

Som student kan du selv velge om du vil melde flytting til Folkeregisteret. Adresseendring hos oss blir ikke overført automatisk til Folkeregisteret.

Få mer informasjon om flytting hos Folkeregisteret.

Merk postkassen godt

Husk navn på alle som skal motta post i postkassen din. Du trenger ikke ha egen postkasse om du får bruke huseiers postkasse.

Sørg for å sette på navn på nye personer som flytter inn sammen med deg. Det er også viktig å fjerne navn dersom noen flytter ut.

Hos Skilthandelen får du kjøpt både postkasseskilt og dørskilt.

Vil du beholde postadressen hjemme også?

Om du vil, kan du motta post både på hjemmeadressen og der du bor i studietiden. Posten blir levert på den adressen som er påført sendingen. Den blir altså ikke sendt fra gammel til ny adresse.

Ordningen passer best for dem som ofte er hjemme slik at de selv kan hente posten som kommer hjem til foreldrene. 

Du registrerer i tilfelle hybelen som en adresse i tillegg til den du har fra før.

Få digital post fra dem som sender digitalt

Mange avsendere har også begynt å sende post digitalt. Med Digipost får du tilgang til all digital post uansett hvor du er. Du vil automatisk motta post fra avsendere som begynner å sende digitalt.

Det er gratis å opprette Digipost, du kan motta ubegrenset mengde post, og det koster ingenting å motta. 

Hvis du både oppretter Digipost og registrerer riktig adresse hos Posten, kan du være sikker på at post og pakker kommer frem til deg.