Slik får du pakkene dine enkelt levert

Slik får du pakkene dine enkelt levert

Hvordan vil du helst få pakkene dine levert? Vil du ha dem hjem på døra eller hente i Pakkeboks? Vi leverer pakker hver dag til det stedet som passer best for deg.

Postbud leverer pakke utenfor døren
Publisert 04.02.2021 Sist oppdatert 07.06.2024
Skrevet av Nina Farstad Engebretsen

Posten har mange løsninger for deg som skal motta en pakke. Vi leverer i pakkebokser, postkasser, butikker, eller helt til døren, også om du ikke er hjemme. Slik blir det enkelt å få pakker når det passer best for deg.

Selv om distribusjon av brev til postkassen gjøres annenhver dag, leverer Posten pakker alle hverdager. Noen steder også lørdager.

Kanskje synes du det er vanskelig å vite akkurat hva du skal velge eller hvordan du skal gjøre det. Derfor har vi laget denne oversikten, som gir deg svarene du lurer på.

For deg som vil ha pakken hjem

Bor du i hus eller leilighet har du stor valgfrihet på hvordan pakkene skal leveres til deg, både når du er i utsjekking i en nettbutikk eller når pakken er på vei:

 • Få pakken i postkassen din

Når du bestiller en vare fra en nettbutikk, kan du velge «Pakke i postkassen». Da vil pakken havne direkte i din postkasse. Husk at det kan være lurt å ha en postkasse med romslig åpning, slik at det er plass til pakken du skal motta.

Her kan du lese mer om levering i postkassen

Postbud leverer pakke i postkasse
 • Hva om pakken er for stor til postkassen?

Du oppretter en avtale om fast leveringssted, og forteller oss hvor postbudet skal legge pakken din hvis den ikke får plass i postkassen. Det kan for eksempel være på dørmatten, i putekassen, i boden eller et annet trygt sted. Husk at dette kan du gjøre når som helst, selv om du ikke har en pakke på vei. Dersom du ikke har avtale om fast leveringssted, vil pakken bli levert til ditt hentested.

Jeg vil registrere mitt faste leveringssted

I noen tilfeller har avsender betalt for at pakken skal leveres til døren din, dersom det viser seg at den er for stor for postkassen. Da er det viktig at du merker døren din med navn på dere som bor der, slik at postbudet kan sette igjen pakken.

Trenger du ny eller større postkasse, eller skilt til postkasse og dør? Postens nettbutikk har det du trenger.

 • Pakke levert hjem på døren

Når du handler på nett kan du også velge å få pakken levert helt hjem til deg. Da velger du «hjemlevering» når du sjekker ut i nettbutikken. Du får varsel fra oss om forventet leveringsdag og tidsrom, og deretter en oppdatering når pakken er på vei til deg. Er du ikke hjemme kan du  be oss sette igjen pakken utenfor. Da slipper du å være tilgjengelig når pakken leveres.

 • Videresend hjem fra hentested

Noen ganger kan det hende at du har fått en pakke levert til hentestedet ditt, men så vil du heller ha den levert hjem. Det er selvsagt mulig å løse. Du kan bestille omlevering av pakken og få den levert på døren.

Jeg vil bestille viderekjøring av pakken min

 • Norgespakke™ under 5 kilo

Handler du på nett av privatpersoner, kan dere bruke tjenesten «Norgespakke™ liten». Dette er det rimeligste alternativet for pakker som veier under fem kilo. Avsender kan også sende pakken fra sin egen postkasse. Innholdet er forsikret, og du kan spore pakken hele veien fra den er sendt.

Les mer om Norgespakke™ liten

 • Norgespakke™ samme dag

Bor du i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger kan du få pakker fra privatpersoner levert hjem på døren din – samme dag! Vår tjeneste «Norgespakke™ samme dag» gjør det mulig å sende pakker mellom privatpersoner. Du kan velge levering dagtid eller kveldstid, eller ekspress hvis du vil ha pakken i løpet av kun to timer. Det er ikke nødvendig å pakke inn det som skal sendes.

Her kan du lese mer om Norgespakke™ samme dag

For deg som vil hente pakken selv

Ung jente med pakke i hendene, står ved siden av Postens Pakkeboks

 • Hente i Pakkeboks

Pakkeboks gir deg mulighet til å hente pakken din når du vil, der du vil. Det er veldig enkelt å hente pakker i pakkeboksene, du bruker Posten-appen for å åpne luken og ta ut pakken din. Vi har pakkebokser mer enn 1800 steder over hele landet, og setter stadig ut flere.

Du kan gi andre tilgang til å hente pakken din i Pakkeboks. Bruk Posten-appen for å dele pakken med en du ønsker skal hente pakken. Husk at den som skal hente også må ha installert Posten-appen for å åpne luken i pakkeboksen.

Nyhet: Er det vanskelig for deg å nå de øverste lukene i Pakkeboks? Nå kan du bruke Posten-appen for å velge at du kun vil hente pakkene dine i de midterste lukene, i høyde fra 38 til 122 centimeter.

Kvinne med rullestol henter pakke i Postens Pakkeboks
I Posten-appen kan man nå velge å motta pakker i de midterste lukene.

Slik velger du luke:

 • Du må ha nyeste versjon av Posten-appen.
 • Åpne appen og trykk på «Profil».
 • Velg «Levering i Pakkeboks», deretter «Luker på midten».
 • Lagre valget ditt.

Finn din nærmeste Pakkeboks her

 • Få full oversikt med Posten-appen

Selvsagt kan du også hente pakkene dine selv på hentested, Post i Butikk eller postkontor.

Vi anbefaler deg å laste ned Posten-appen slik at du har full oversikt over hvor pakkene dine befinner seg og når de vil bli levert.

Med Posten-appen kan du også gi andre tilgang til å hente pakken din. Trykk på «Del pakke» i appen og send den til en du vil skal hente pakken. Den som henter oppgir hentekode og navnet ditt.

Les mer: Derfor er det smart å bruke Posten-appen

Del artikkelen