Slik får du pakkene dine enkelt levert

Slik får du pakkene dine enkelt levert

Hvordan vil du helst få pakkene dine levert? Vil du ha dem hjem på døra eller hente i Pakkeboks? Vi leverer pakker hver dag til det stedet som passer best for deg.

Postbud med elsykkel foran et postkassestativ. Leverer brev til en kvinne.
Publisert 04.02.2021 Sist oppdatert 07.03.2023
Av Nina Farstad Engebretsen

Posten har mange løsninger for deg som skal motta en pakke, inkludert kontaktfri levering. Vi leverer i pakkebokser, postkasser, butikker, eller helt til døren. Slik blir det enkelt å få pakker når det passer best for deg.

Selv om distribusjon av brev til postkassen gjøres annenhver dag, leverer Posten pakker alle hverdager. Noen steder også lørdager.

Les mer: Posten leverer hver dag

Kanskje synes du det er vanskelig å vite akkurat hva du skal velge eller hvordan du skal gjøre det. Derfor har vi laget denne oversikten, som gir deg svarene du lurer på.

Postbud leverer pakke på dør i et stort hus

For deg som bor i hus eller leilighet, og vil ha pakken hjem

Bor du i hus eller leilighet har du stor valgfrihet på hvordan pakkene skal leveres til deg, både når du er i utsjekking i en nettbutikk eller når pakken er på vei:

Få pakken i postkassen din

Når du bestiller en vare fra en nettbutikk, kan du velge «Pakke i postkassen». Da vil pakken havne direkte i din postkasse. Husk at det kan være lurt å ha en postkasse med romslig åpning, slik at det er plass til pakken du skal motta.

Her kan du lese mer om levering i postkassen

Hva om pakken er for stor til postkassen?

Skulle pakken være for stor for postkassen, er dette enkelt å løse. Da kan du nemlig velge fast leveringssted og heller få pakken levert dit. Du går inn på denne lenken for å registrere fast leveringssted, og forteller oss hvor postbudet skal legge pakken din hvis den ikke får plass i postkassen. Det kan for eksempel være på dørmatten, i putekassen, i boden eller et annet lurt sted. Husk at dette kan du gjøre når som helst, selv om du ikke har en pakke på vei.

Jeg vil registrere mitt faste leveringssted

I noen tilfeller har avsender betalt for at pakken skal leveres til døren din, dersom det viser seg at den er for stor for postkassen. Da er det viktig at du merker døren din med navn på dere som bor der, slik at postbudet kan sette igjen pakken.

Tips: Hos Postens skiltbutikk kan du bestille fine dørskilt. Du kan selvsagt også lage ditt helt egne dørskilt.

Pakke levert hjem på døren

Når du handler på nett kan du også velge å få pakken levert helt hjem til deg. Da velger du «hjemlevering» når du sjekker ut i nettbutikken. Du får varsel fra oss om forventet leveringsdag og tidsrom, og deretter en oppdatering når pakken er på vei til deg. Når du sporer pakken, kan du også be oss om å sette igjen pakken utenfor. Da slipper du å være tilgjengelig når pakken leveres. For å minimere smitterisiko, er det ingen fysisk kontakt ved levering. 

Hvordan vil du ha pakkene dine levert?

Videresend hjem fra hentested

Noen ganger kan det hende at du har fått en pakke levert til hentestedet ditt, men så vil du heller ha den levert hjem. Det er selvsagt mulig å løse. Du kan bestille omlevering av pakken og få den levert på døren.

Jeg vil bestille viderekjøring av pakken min

Nyhet! Norgespakke™ under 5 kilo

Handler du på nett av privatpersoner, kan dere nå bruke den nye tjenesten «Norgespakke™ 0-5 kg». Dette er det rimeligste alternativet for pakker som veier under fem kilo. Avsender kan også sende pakken fra sin egen postkasse. Innholdet er forsikret, og du kan spore pakken hele veien fra den er sendt.

Les mer om Norgespakke™ 0-5 kg

Norgespakke™ samme dag

Bor du i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger kan du få pakker fra privatpersoner levert hjem på døren din – samme dag! Vår tjeneste «Norgespakke™ samme dag» gjør det mulig å sende pakker mellom privatpersoner. Du kan velge levering dagtid eller kveldstid, eller ekspress hvis du vil ha pakken i løpet av kun to timer. Det er ikke nødvendig å pakke inn det som skal sendes.

Her kan du lese mer om Norgespakke™ samme dag

For deg som vil hente pakken selv

Ung jente med pakke i hendene, står ved siden av Postens Pakkeboks

Hente i Pakkeboks

Pakkeboks var en nyhet i 2020, og ble umiddelbart en suksess i områdene der vi testet den. Pakkeboks gir deg mulighet til å hente pakken din når du vil, der du vil. Det er veldig enkelt å hente pakker i pakkeboksene; du bruker Posten-appen for å åpne luken og ta ut pakken din. I løpet av 2022 er det satt ut mange flere pakkebokser, slik at det nå er pakkebokser over 1300 steder over hele landet.

Du kan gi andre tilgang til å hente pakken din i Pakkeboks. Bruk Posten-appen for å dele pakken med en du ønsker skal hente pakken. Husk at den som skal hente også må ha installert Posten-appen for å åpne luken i pakkeboksen.

Finn din nærmeste Pakkeboks her

Få full oversikt med Posten-appen

Selvsagt kan du også hente pakkene dine selv på hentested Post i Butikk eller postkontor. Vi anbefaler deg å laste ned Posten-appen slik at du har full oversikt over hvor pakkene dine befinner seg og når de vil bli levert.

Med Posten-appen kan du også gi andre tilgang til å hente pakken din. Trykk på «Del pakke» i appen og send den til en du vil skal hente pakken. Den som henter oppgir hentekode og navnet ditt.

Del artikkel