Slik får du pakkene dine enkelt levert

Slik får du pakkene dine enkelt levert

Hvordan vil du helst få pakkene dine levert? Vil du ha pakker hjem på døra eller hente dem i Pakkeboks? Her gir vi deg noen gode tips til hvordan du velger det som passer best for deg.

Mann med Posten-uniform som står foran en rød el-bil

Posten har mange forskjellige løsninger for deg som skal motta en pakke, inkludert kontaktfri levering. Vi tilbyr hjemlevering, pakke i postkassen, fast leveringssted og mye annet.

Kanskje synes du det er vanskelig å vite akkurat hva du skal velge eller hvordan du skal gjøre det. Derfor har vi laget denne oversikten, som gir deg svarene du lurer på.
 

illustrasjon av hus og trær

For deg som bor i hus eller leilighet, og vil ha pakken hjem

Bor du i hus eller leilighet har du stor valgfrihet på hvordan pakkene skal leveres til deg, både når du er i utsjekking i en nettbutikk eller når pakken er på vei:

  • Få pakken i postkassen din

Når du bestiller en vare fra en nettbutikk, kan du velge "Pakke i postkassen". Da vil pakken havne direkte i din postkasse. Husk at det kan være lurt å ha en postkasse med romslig åpning, slik at det er plass til pakken du skal motta.

Her kan du lese mer om levering i postkassen

  • Hvis pakken er for stor til postkassen?

Skulle pakken være for stor for postkassen, er dette enkelt å løse. Da kan du nemlig velge fast leveringssted og heller få pakken levert dit. Du går inn på denne lenken for å registrere fast leveringssted, og forteller oss hvor postbudet skal legge pakken din hvis den ikke får plass i postkassen. Det kan for eksempel være på dørmatten, i putekassen, i boden eller et annet lurt sted. Husk at dette kan du gjøre når som helst, selv om du ikke har en pakke på vei.

Jeg vil registrere mitt faste leveringssted

  • Pakke levert hjem på døren

Når du handler på nett kan du også velge å få pakken levert helt hjem til deg. Da velger du "hjemlevering" når du sjekker ut i nettbutikken. Du får varsel fra oss om forventet leveringsdag og tidsrom, og deretter en oppdatering når pakken er på vei til deg. Når du sporer pakken, kan du også be oss om å sette igjen pakken utenfor. Da slipper du å være tilgjengelig når pakken leveres. For å minimere smitterisiko, er det ingen fysisk kontakt ved levering. 

NB: Bor du i Asker eller Bærum? Vi gjennomfører en midlertidig test i disse områdene med lørdagslevering. Dette betyr at du kan velge lørdag som leveringsdag når du får melding fra oss om at pakken din er underveis.

  • Videresend hjem fra hentested

Noen ganger kan det hende at du har fått en pakke levert til hentestedet ditt, men så vil du heller ha den levert hjem. Det er selvsagt mulig å løse. Du kan bestille omlevering av pakken og få den levert på døren.

Jeg vil bestille viderekjøring av pakken min

  • Nyhet! Norgespakke™ under 5 kilo

Handler du på nett av privatpersoner, kan dere nå bruke den nye tjenesten "Norgespakke™ 0-5 kg". Dette er det rimeligste alternativet for pakker som veier under fem kilo. Avsender kan også sende pakken fra sin egen postkasse. Innholdet er forsikret, og du kan spore pakken hele veien fra den er sendt.

Les mer om Norgespakke™ 0-5 kg

  • Norgespakke™ samme dag

Bor du i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger kan du få pakker fra privatpersoner levert hjem på døren din – samme dag! Vår tjeneste "Norgespakke™ samme dag" gjør det mulig å sende pakker mellom privatpersoner. Du kan velge levering dagtid eller kveldstid, eller ekspress hvis du vil ha pakken i løpet av kun to timer. Det er ikke nødvendig å pakke inn det som skal sendes.

Her kan du lese mer om Norgespakke™ samme dag

For deg som vil hente pakken selv

Dame henter pakke i Pakkeboks

  • Hente i Pakkeboks

Pakkeboks var en nyhet i fjor og ble umiddelbart en suksess i områdene der vi testet den. Pakkeboks gir deg mulighet til å hente pakken din når du vil, der du vil. Det er veldig enkelt å hente pakker i pakkeboksene; du bruker Posten-appen for å åpne luken og ta ut pakken din. I løpet av 2021 skal vi sette ut nye pakkebokser på 1000 steder over hele landet.

Du kan gi andre tilgang til å hente pakken din i Pakkeboks. Bruk Posten-appen for å dele pakken med en du ønsker skal hente pakken. Husk at den som skal hente også må ha installert Posten-appen for å åpne luken i pakkeboksen.

Finn din nærmeste Pakkeboks her

  • Få full oversikt med Posten-appen

Selvsagt kan du også hente pakkene dine selv på hentested Post i Butikk eller postkontor. Vi anbefaler deg å laste ned Posten-appen slik at du har full oversikt over hvor pakkene dine befinner seg og når de vil bli levert.

Med Posten-appen kan du også gi andre tilgang til å hente pakken din. Trykk på "del pakke" i appen og send den til en du vil skal hente pakken. Den som henter oppgir hentekode og navnet ditt. 

Av Nina Farstad Engebretsen
Publisert 04.02.2021
Sist oppdatert 08.11.2021