Derfor er det smart å bruke Posten-appen

Derfor er det smart å bruke Posten-appen

Med Posten-appen får du tilgang til smarte og sikre løsninger rett fra mobilen din. Du kan spore og dele pakker, velge varslinger, og forebygge forsøk på svindel.

Mann med mobil i hånden sitter sammen med et barn som skriver på en pakke innpakket i brunt papir.
Publisert 14.04.2023
Skrevet av Nina Farstad Engebretsen

Over 2 millioner bruker Posten-appen, noe som gjør den til en av Norges mest brukte apper. Den er også svært godt likt av brukerne, som har gitt den 4,6 stjerner av 5 mulige.

Last ned Posten-appen

Dette er noen av fordelene du får med appen:

Spore og hente pakkene dine

Med appen kan du spore alle pakker, både til og fra deg. Pakker som er registrert med ditt telefonnummer vises automatisk, men du kan også legge inn pakker selv med sporingsnummer.

Appen holder deg oppdatert på pakkens fremdrift og når den kan hentes. I appen vises kart til stedet der pakken kan hentes, og hva som er hentekoden.

Du kan også gå inn på informasjon om pakken og forlenge hentefristen med 7 dager.

Velg hvilke varslinger du vil ha

Med appen kan du styre hvilke varslinger du ønsker, og du har mange valgmuligheter. Du kan bli varslet når pakken din er på vei, du kan få hentemelding, beskjed om forsinkelser eller avvik, og om pakken krever tolldokumentasjon eller betaling.

Du kan også velge å bli varslet når du er i nærheten av en henteklar pakke.

I appen kan du også velge hvilke kanaler du vil bli varslet i. Du kan enkelt slå av varsler på SMS og e-post, slik at du bare får dem i appen, eller du kan tilpasse hver enkelt kanal akkurat slik du vil. 

Hente pakker i Pakkeboks

Posten-appen er din døråpner til Postens pakkebokser. Appen snakker med pakkeboksene via blåtann, og åpner luken for deg der pakken din ligger.

Pakkeboks gjør det mulig å hente pakker døgnet rundt, og du velger selv hvilken Pakkeboks du vil hente pakken i når du handler på nettet.

Les mer: Pakkeboks på 1900 steder i Norge

Nyhet: Er det vanskelig for deg å nå de øverste lukene i Pakkeboks? Nå kan du bruke Posten-appen for å velge at du kun vil hente pakkene dine i de midterste lukene, i høyde fra 38 til 122 centimeter.

Les mer: Slik bruker du Pakkeboks

Dele pakker med andre

Med Posten-appen kan du dele pakkene dine med andre, slik at de kan hente pakker for deg. Du åpner informasjon om pakken, velger "Vis alle pakkevalg", og deretter "Del pakke". Deretter velger du hvem du vil dele med og hvordan, for eksempel på melding eller e-post.

Dersom noen skal hente eller sende en pakke for deg i Pakkeboks, må personen ha Posten-appen installert for å åpne luken.

Kjøpe frakt av brev og pakker

Du kan enkelt betale for frakt av brev og pakker i appen. Du får opp ulike alternativer basert på vekt og størrelse, og betaler i appen.

For brev og pakker opp til 5 kilo får du en kode du skriver på brevet/pakken. Du kan også bestille at postbudet skal hente sendingen i postkassen din.

For større pakker får du en adresselapp som må skrives ut. Hvis du ikke har egen skriver, kan du bruke QR-koden du får i kvitteringen og skrive ut på Posten.

Les mer: Pakkeguiden: Slik sender du pakker i Norge

Forebygge svindelforsøk

Dessverre skjer det stadig at Posten blir misbrukt av svindlere med uærlige hensikter. Dette foregår som oftest gjennom falske e-poster og SMS-er om at det er en pakke på vei som det må betales for.

Bruker du Posten-appen vil du alltid ha full oversikt over pakkene som er på vei til deg, i tillegg til hvilke varsler du mottar, slik at du ikke blir lurt av en falsk melding. 

Har du for eksempel skrudd av SMS-varsler i appen, er det grunn til å være mer skeptisk hvis du plutselig får en SMS om pakke.

Les mer om svindel: Slik kan du unngå nettsvindel

Få informasjon om hentested

Når du skal hente en pakke finner du adresse og kart til hentestedet i appen. Du kan også sjekke åpningstider for hentestedet er åpent, og når det er mest trafikk der, slik at du kan planlegge når det er best å hente pakken. 

Nå er det også mulig å sjekke i appen hvilke dager brev og reklame leveres i postkassen din.

Les tips og nyheter

I appen finner du også aktuelle artikler med tips og spennende nyheter fra Posten. Hold deg oppdatert med å lese siste nytt i appen.

Visste du dette om Posten-appen?

  • Posten-appen ble først lansert i 2010, under navnet «Sporingsappen».
  • Dagens utgave av Posten-appen ble lansert i 2018, og har fått stadige oppdateringer 
  • I 2022 hadde appen over 2 millioner brukere, noe som gjør den til en av Norges mest brukte apper.
  • Appen har rundt 800.000 til 1 million brukere i måneden. I høysesongen før jul brukes appen av nesten 800.000 i uken.
  • Kundetilfredsheten med Posten-appen er høy, med 4,6 stjerner av 5 mulige både i App Store og Google Play.
Del artikkelen