Gjenvinn kaffekapslene dine med Posten

Gjenvinn kaffekapslene dine med Posten

Kaster du kaffekapsler i restavfallet av gammel vane? Både kaffegrut og aluminium kan faktisk gjenvinnes. Du kan samle de brukte kapslene dine i gjenvinningsposer fra Nespresso og levere dem inn på Posten.

Gjenvinningspose fra Nespresso på bord sammen med mange kaffekapsler
Publisert 19.01.2021 Sist oppdatert 05.01.2024
Skrevet av Nina Farstad Engebretsen

Det er enkelt å gjøre et godt bidrag til bedre bærekraft. Du kan levere Nespressos returpose til budet når du får nye kapsler levert hjem. I tillegg kan du også levere posen til gjenvinning hos Posten over hele landet.

Finn ditt nærmeste innleveringssted for retur av kaffekapsler 

Nespresso-kapslene du resirkulerer er laget av aluminium som er uendelig resirkulerbart. Det er også ekstremt allsidig og anslagsvis 75 prosent av all aluminium som er produsert er fortsatt i bruk i dag.

Kaffekapslene kan bli til en sykkel

Ettersom aluminium ikke mister kvaliteten når det gjenvinnes, kan den bli til nye produkter om og om igjen. Kaffekapslene dine kan dermed bli til alt fra nye kapsler og brusbokser til sykler! Kaffegruten kan gjenbrukes på flere innovative måter, blant annet i gjødsel som beriker jorda i landbruket.

sykkel-nespresso-gjenvinning-velosophy
"Re:cycle"-sykkelen fra Velosophy er laget av gjenvunne kapsler fra Nespresso. Foto: Nespresso

Nespresso har et tydelig mål om å øke andelen av resirkulerte kapsler ved å gjøre gjenvinning både enkelt og tilgjengelig for alle i hele Norge.

Gjenvinning sparer energi

– Ved å gjenvinne aluminium spares 95 prosent av energien som kreves for å utvinne nytt aluminium. Derfor er vi spesielt begeistret over vårt utvidede samarbeid med Posten, sier Gro Flisnes, Brand Communication Manager i Nespresso Norge, som også kan dele svært gode tall på hvor flinke mange er til å sende sine brukte kaffekapsler til gjenvinning.

– Vårt samarbeid med Posten har bidratt til en innsamlingsvekst på over 148 prosent fra 2018 og frem til i dag, sier hun.

Slik returnerer du kaffekapslene dine med Posten

  1. Få gratis gjenvinningspose når du bestiller eller kjøper Nespresso-kapsler. 
  2. Samle de brukte kaffekapslene i posen. Gjenvinningsposen har plass til 100 Original-kapsler eller 50 Verduo-kapsler. 
  3. Besøk Posten og lever gjenvinningsposen hos personen i skranken. Posen må være godt lukket slik at den blir tett ved innlevering.
  4. Du kan også levere posen med brukte kapsler til postbudet når du mottar hjemlevering av nye kaffekapsler. 
Del artikkelen