Tre tips til gjenbruk av emballasje

3 tips til gjenbruk av emballasje  

Pakken du sender trenger slett ikke å ha ny innpakning. Slik kan du bruke det du allerede har av emballasje – om og om igjen.  

Mann som pakker inn en eske på et bord som har konvolutter, teip og brunpapir på seg.

Skal du sende noe i posten? Kanskje har du solgt brukte ting på nett, og skal få pakken enkelt av gårde til neste eier? Eller kanskje du vil sende en hyggelig overraskelse til en venn? 

Noen sendinger blir lastet om flere ganger før den når sitt nye hjem, så første bud er at emballasjen er solid. Men den trenger slett ikke å være ny. 

Å gjenbruke ressurser er noe av det mest miljøvennlige du kan gjøre, og en viktig del av en sirkulær økonomi. Ved å bruke emballasje du allerede har liggende, blir det i tillegg enda enklere og rimeligere å sende pakken av gårde. 

Med disse tipsene kan du både bruke noe du allerede har, og være sikker på at pakken kommer trygt fram: 

1. Bruk esker og konvolutter du har fått i posten 

Har du fått en pakke levert av Posten fra en nettbutikk, eller kanskje fra mamma? Om du klarer å motstå fristelsen til å rive den opp for å se hva som er inni, kan du bruke esken eller boblekonvolutten om igjen. Hva med å dedikere en stor og god pose til pakkegjenbruk, hvor du legger brukt emballasje etter hvert som du mottar den? Da har du alltid et sted å gå til når du skal sende noe. 

Skal du sende noe mykt som ikke er avhengig av stiv emballasje – som for eksempel klær – kan du også bruke en kraftig plastpose som teipes godt. 

Eskene fra Posten er svært solide og egner seg godt til gjenbruk. Den smarte brettefunksjonen gjør i tillegg at du ikke trenger å bruke teip. Mottar du disse, er det derfor ekstra lurt å ta vare på dem. Du kan også kjøpe disse eskene på Posten.

2. Bruk støtdemping du har liggende 

Skal du sende noe som lett kan gå i stykker, er det viktig med god støtdemping. Sammenkrøllet avis- eller magasinpapir er et fint og lett tilgjengelig alternativ. Det samme er materialer som er spesiallaget for dette formålet – som bobleplast, bølgepapp og treull. Ta derfor gjerne vare på den støtdempende innpakningen du selv får, så kan du bruke den flere ganger. Så lenge bobleplasten fortsatt har luft i putene, fungerer den like fint. 

3. Fjern gamle adresser og frimerker 

Når du bruker esker som har vært på tur med Posten før, er det viktig å fjerne spor etter tidligere adresser, eventuelle postmerknader og frimerker. 

Dekk over, skriv på ny adresse og sett på nye frimerker – eller skriv på koden dersom du velger Norgespakke™ eller digitale frimerker. Klar for avreise – enkelt og miljøvennlig!

Tips!

Har du flere esker å velge mellom, er det ekstra bra for miljøet å velge den minste som passer. Da frakter vi minst mulig luft, og kan fylle bilene enda mer opp. 

Del artikkelen