Slik selger du enkelt brukte barneklær

Slik selger du enkelt brukte barneklær  

Har barnet ditt vokst ut av klærne sine? Med disse gode rådene blir det enkelt å selge og sende barnetøyet videre til neste eier. 

Liten gutt med krøller og rød trøye, som står foran et vann og viser at han er sterk.

Barn vokser i rakettfart. For babyer tar det ofte bare noen få uker før klærne er for små – og også større barn kan feie over flere størrelser i løpet av kort tid. 

Det gjør det ekstra lurt å kjøpe og selge brukte barneklær. Ikke bare blir lommeboka glad – gjenbruk av klær er også noe av det mest miljøvennlige du kan gjøre. Når du sender pakken med Posten, blir den i tillegg fraktet av et logistikkselskap med ambisiøse klimamål. 

Med disse rådene blir du en reser på å selge og sende brukte barneklær. 

1. Ta gode bilder av klærne 

Måten du presenterer klærne på, har mye å si for om du får napp på annonsen. Vurder om noen av klærne bør strykes, og plasser dem i ryddige og nøytrale omgivelser med godt lys. Ta gjerne bilder fra begge sider, og dersom det er skader på plagget, bør du få med et nærbilde av det. 

Liten jente med langt, krøllete hår som hvisker noe til en jevnaldrende gutt.
Pssst, skal jeg gi deg noen gode tips til å selge brukte klær? Foto: Unsplash

2. Skriv en god overskrift og beskrivelse 

Uansett om du selger klærne på Finn, Tise eller andre steder, er gode annonsetekster alfa og omega. Prøv å tenke over hva du selv hadde søkt etter hvis du var på jakt etter det du selger. Det kan være lurt å inkludere størrelsen i overskriften, siden denne er søkbar. Det samme gjelder dersom plagget er fra et kvalitetsmerke som mange kan være interessert i. Beskriv fargen og hvilken stand klærne er i – og vær åpen om eventuelle skader. 

3. Lag samlepakker 

I motsetning til andre typer bruktannonser, hvor det som regel er smartest å lage én annonse for hver gjenstand, kan det være en god idé å lage samlepakker av barneklær i samme størrelse. Tenk da gjerne kategori – som for eksempel «ullklær i størrelse 104». Unntaket er yttertøy og andre plagg med en høy innkjøpspris. Disse står godt på egne bein. 

Ulike typer babyklær i forskjellige farger
Samlepakker er en god idé for å få solgt mange plagg samtidig

4. Finn riktig pris 

Det er kjøpers marked når det gjelder barneklær, så ikke sett prisen for høyt. Sjekk lignende annonser og legg deg på tilsvarende prisnivå. Har du tid og plass til å vente på en kjøper, trenger du imidlertid heller ikke starte for lavt, eller sette ned prisen for raskt. Husk også at etterspørselen er sesongavhengig, så det kan være smart å time tidspunktet du legger ut annonsen. 

5. Kjøp kvalitetsmerker 

Dette rådet virker kanskje malplassert her – men kjøper du klær og sko fra kvalitetsmerker, øker du sjansene for å få solgt det videre. Det skyldes både at de ofte har bedre kvalitet, og dermed holder seg bedre – og at folk gjerne søker etter visse merker i jakten på gode bruktkjøp. 

To barn som tar selfie. En jente med rosa jakke og caps, og en gutt med stripete trøye og rutete hatt.
Klar for en selfie med kult antrekk.

6. Send pakken hjemmefra 

Mange kjøper og selger brukte barneklær i nærmiljøet sitt. Men dersom den nye, lille eieren bor et stykke unna, er det heldigvis enkelt å sende klærne i posten. Veier pakken under 5 kilo og får plass i postkassen, kan du gjøre alt hjemmefra: 

  • Pakk klærne godt inn – kanskje har du allerede passende emballasje liggende, som du kan bruke om igjen? Les mer om gjenbrukbar emballasje

  • Hvis det du skal sende veier mindre enn 350 gram, er det billigst å velge brev. Det enkleste er å kjøpe digitalt frimerke og sende hjemmefra. Bli enig med kjøperen, og ta gjenstandens verdi med i betraktningen, for brev har ikke erstatning eller sporing. 

  • Veier pakken under fem kilo, er Norgespakke™ liten det rimeligste valget. Den kan også sendes hjemmefra. Du får erstatning ved skade, og pakken kan spores hele veien frem til mottaker. Dersom du ønsker sikker innbetaling, kan du sende Norgespakke™ med postoppkrav. Dette innebærer at mottakeren må betale for å hente ut pakken. 

Bor både du og kjøperen i samme by? Dersom dere holder til i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand kan du sende opptil 35 kilo for bare 99 kroner fra dør til dør – med levering samme dag. 

Bestill Norgespakke™ samme dag her. 

7. Vil du heller gi klærne til Fretex? 

Har du klær som er vanskelige å få solgt – eller vil du rett og slett gjerne støtte et godt formål? Fretex og andre veldedige organisasjoner er takknemlige for klesdonasjoner. Dersom du ikke har en innsamlingsboks i nærheten, kan du plukke med deg en gratis Fretexpose hos din nærmeste Post i Butikk. Når du har fylt den med klær eller annet tilbehør som kan gjenbrukes, leverer du den på Posten – og betaler kun 20 kroner i frakt. 

Del artikkelen