Seks smarte tips til deg som skal selge brukt

6 smarte tips til deg som skal selge brukt  

Tid for en opprydning? Slik blir de brukte tingene dine raskere solgt – og enkelt sendt videre til sitt nye hjem.  

Kvinne som sitter på gulvet med klær i hendene. Bak henne ligger pakker og skoesker.

Har boder, skuffer og skap begynt å fylle seg opp med ting du egentlig ikke har bruk for lenger? Da kan det være en god idé å gi dem et nytt liv hos en ny eier. 

Ikke bare får du et ryddigere hjem og kan tjene en slant – gjenbruk er også noe av det beste du kan gjøre for planeten. Vinn-vinn, med andre ord! 

Det finnes flere steder å selge brukte ting på nett, som Finn.no, Tise og ulike Facebook-grupper. Uansett hvor du legger ut salgsannonsene dine gir vi deg noen gode råd som øker sjansene for at tingene dine blir raskere solgt – og som får dem enkelt videre til neste eier.

1. Skriv en god annonsetekst 

Hva søker folk helst på når de er på jakt etter det du selger? Sett deg selv i kjøperens ståsted, søk etter lignende gjenstander og se antall treff på ulike ord. Velg de mest brukte ordene i overskriften – den er nemlig søkbar. Er det et kvalitetsmerke, er merkenavnet relevant å ha med. 

Beskriv gjenstanden du skal selge utfyllende, og husk å ta med størrelse eller mål. Det sparer deg for mange spørsmål! Vær åpen om alder og eventuelle feil og mangler, og ta gjerne også med grunnen til at du skal selge gjenstanden. Det skaper tillit hos kjøperen. 

Skriv også om du er villig til å sende gjenstanden – og hvem som i så fall betaler frakten. 

2. Ta gode bilder 

Øk sjansene for raskere salg ved å ta gode bilder av det du skal selge. Rengjør gjenstanden godt – er det klær, kan det være en god idé å stryke dem. Selger du voksenklær, er det smart at noen har på seg plagget på bildet. 

Plasser gjenstanden i ryddige omgivelser og i godt lys. Ta gjerne bilder fra flere vinkler, og dersom gjenstanden har feil eller skader, er det lurt å ta et nærbilde av det. Da unngår både du og kjøperen overraskelser. 

3. Sett riktig pris 

Setter du for høy pris på det du skal selge, blir det ikke solgt – så enkelt er det. Sjekk ut lignende annonser, og legg deg på et tilsvarende prisnivå – eller lavere, hvis du vil ha ting raskt ut av hus. Husk imidlertid at noen gjenstander tar lengre tid å bli solgt enn andre. Har du tid til å vente, trenger du derfor ikke sette ned prisen med én gang om du ikke får napp. Det gjelder særlig dersom det er typiske sesong-varer du selger. Markedet for skisko er ikke like hett på sommeren. 

4. Lag én annonse for hver gjenstand 

Har du flere ting du skal selge, bør du lage én annonse for hver gjenstand. Det er mer oversiktlig for kjøperen, og gjør at gjenstandene ikke drukner i hverandre. I noen tilfeller kan det imidlertid være smart å lage samlepakker. Det gjelder særlig for barneklær. 

Les også: Slik selger du enkelt brukte barneklær

5. Svar raskt på henvendelser 

Som bruktselger bør du være tilgjengelig. Sett på push-varsling, og svar raskt på henvendelsene som kommer. Ofte kontakter kjøperen mer enn én selger, og da kan du gå glipp av et salg dersom du ikke er rask nok på labben. 

6. Velg sendemåten som passer 

Bor gjenstandens nye eier et stykke unna? Heldigvis er mange bruktkjøp enkle å sende i posten. 

  • Pakk sendingen godt inn, slik at den tåler reisen til sitt nye hjem. Du trenger slett ikke å bruke ny emballasje – sjansen er stor for at du allerede har noe liggende som du kan bruke

  • Hvis det du skal sende veier mindre enn 350 gram, er det billigst å velge brev. Det enkleste er å kjøpe digitalt frimerke og sende hjemmefra. Bli enig med kjøperen, og ta gjenstandens verdi med i betraktningen, for brev har ikke erstatning eller sporing. 

  • Skal du selge noe på Tise eller Finn.no, er Norgespakke mulig å velge som integrerte fraktalternativer på begge plattformene:

    • Veier pakken under fem kilo, er Norgespakke™ liten det rimeligste valget. Den kan også sendes hjemmefra. Du får erstatning ved skade, og pakken kan spores hele veien frem til mottaker. 
    • Skal du sende noe større og tyngre vil Norgespakke™ stor være riktig valg for deg. Da kan pakken være 120 x 60 x 60 cm og veie inntil 10 kilo. Også denne er sporbar, og tilbyr erstatning ved tap eller skade.

  • Dersom du skal sende noe utenfor bruktplattformene og ønsker sikker betaling, kan du sende Norgespakke med postoppkrav. Dette innebærer at mottakeren må betale for å hente ut pakken.

Tips: Bor du i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand? Da kan du sende opptil 35 kilo fra dør til dør for 199 kroner innenfor samme byområde – med henting og levering samme dag. Du trenger verken innpakning eller adresselapp. 
Les mer om Norgespakke™ samme dag. 

Del artikkelen