Nå kan du bruke digital ID på Posten

Nå kan du bruke digital ID på Posten

Nå gjør vi det enklere å legitimere seg når du skal hente sendinger med ID-krav på Posten. Sammen med BankID har vi utviklet et trygt, brukervennlig og digitalt ID-kort som du har i mobilen din.

Digital ID i BankID-appen
Publisert 12.03.2024

I hele Norge kan brukere av BankID-appen nå benytte digital ID på mobilen ved et av Postens over 1600 betjente hentesteder eller en av Vinmonopolets 347 butikker. Det digitale ID-kortet gjør det enklere, sikrere og raskere å legitimere seg.

For å lage det digitale ID-kortet må du ha BankID-appen på mobilen din, samt nasjonalt ID-kort eller pass. Dette skanner du i appen, slik at du skaper et personlig legitimasjonskort med QR-kode. Denne kan skannes i Posten eller på Vinmonopolet, som er de første til å ta i bruk digital ID på mobil.

Foreløpig kan du bruke digitalt ID-kort på Posten når du skal hente rekommanderte sendinger, verdisendinger og enkelte pakker som krever ID. Les mer om legitimasjon og fullmakter her.

Enkel og trygg tjeneste

– Fordelen er at du nå har alt du trenger i mobilen, enten du må innom Posten eller Vinmonopolet. Dette er en enkel og trygg tjeneste for å legitimere seg, samtidig som vi lukker døra for falske ID-kort, sier Mads Pedersen, produktsjef i BankID BankAxept.

Mobilen har du som regel alltid i lomma, så det er alltid lett tilgjengelig.

Mads Pedersen, BankID BankAxept

Slik lager og bruker du ditt eget digitale ID-kort:

  1. Du må ha lastet ned og tatt i bruk BankID-appen på mobilen din.
  2. Åpne appen og velg "Aktiver ditt ID-kort".
  3. Du må finne fram passet ditt eller nasjonalt ID-kort for å skanne det.
  4. Appen guider deg gjennom prosessen, og skaper så ditt personlige ID-kort.
  5. Når du ber om det, og har logget inn i tjenesten på mobilen din med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN, lager appen en QR-kode.
  6. QR-koden kan leses av hos butikken eller stedet der du skal vise legitimasjon. Personopplysningene blir ikke lagret der du bruker ID-kortet.
Del artikkelen