16. april 2010 - Personlige frimerker

Suksessen med Personlige frimerker ruller videre. Siden nyvinningen ble lansert i Norge i 2006, er det levert 1,5 millioner frimerker.

Utgivelsen 16. april er den sjette i rekken, og Posten melder: Det kommer flere! For over hele verden har Personlige frimerker blitt en suksess. I starten (på slutten av 1990-tallet) var de ikke ordentlige frimerker, men en taggete etikett som man festet ved siden av frimerket. Etter hvert tok flere postverk skrittet fullt ut og oppgraderte etiketten til frimerke, med både valør og landsnavn.

NK 1748
Røsslyng


Bildene som blir sendt inn for å bli frimerker, vitner om både kreativitet og godt håndlag med kameraet. Bilder av barna (og barnebarna!) topper listen over favorittmotiver, med kjæledyr som en god nummer to. Men ikke bare fra privatpersoner er det stor etterspørsel. Også bedrifter og organisasjoner benytter frimerkemuligheten til å oppnå litt ekstra oppmerksomhet.

Årets utgivelse ble den første med Europa-porto. Det vil nok stimulere mange turiststeder til å lage sine egne frimerker. Flere turistmagneter har også tidligere hatt suksess med dette. Både passasjerer på Hurtigruta og besøkende på Nordkapp kunne allerede i 2007 sende postkort med originale, stedlige turistfrimerker. Har du lyst til å lage dine egne frimerker du også?

Klikk deg inn på www.posten.no/personlige og følg instruksjonene. 

Etter kort tid får du tilsendt ditt favorittfrimerke i ark à 20 eller hefter à 8 selvklebende merker.

Fakta

Nummer:  NK 1748
Motiver:   Røsslyng
Design:     Enzo Finger
Verdi:        Kr 11,00 (valør A-prioritert Europa)
Antall:      Ark à 20 frimerker
Trykk:      Standardmotiv og ramme: 5 farger offset fra Cartor i Frankrike