Gjenvinn kaffekapslene dine på Posten

Kaster du kaffekapsler i restavfallet av gammel vane? Både kaffegruten og aluminiumen kan faktisk brukes på nytt. Du kan samle de brukte kapslene dine i gjenvinningsposer fra Nespresso og levere de inn hos oss.

Vi har samlet inn brukte kaffekapsler siden 2014. Nespresso-kunder som bestilte hjemlevering kunne enkelt levere disse til et av våre bud. I 2019 gjorde vi returløsningen enda bedre. I tillegg til å fortsatt kunne levere til budet som kom på døra hjemme, kan nå også brukte kaffekapsler leveres til gjenvinning hos alle postkontor og post i butikk i hele landet.

Gro Flisnes, Local Brand Communication Manager i Nespresso i Norge, forteller at de har et tydelig mål om å øke andelen av resirkulerte kapsler ved å gjøre gjenvinning både enkelt og tilgjengelig for alle i hele Norge.

– Ved å gjenvinne aluminium spares 95 prosent av energien som kreves for å utvinne nytt aluminium. Derfor er vi spesielt begeistret over vårt utvidede samarbeid med Posten, sier Flisnes.

Et godt miljøtips 

I Norge er mange flinke til å gjenvinne og resirkulere plast, flasker, papir og matavfall.  Nespresso-kapsler er laget av aluminium som er uendelig resirkulerbart. Resirkulert aluminium er ekstremt allsidig og anslagsvis 75 % av all aluminium som er produsert er fortsatt i bruk i dag. Aluminium mister ikke kvaliteten når det gjenvinnes, og kan bli til nye produkter om og om igjen. Kaffekapslene dine kan dermed bli til alt fra nye kapsler og brusbokser til sykler! Kaffegruten kan gjenbrukes på flere innovative måter, blant annet i gjødsel som beriker jorda i landbruket.

Slik gjør du

  1. Få gratis gjenvinningspose når du bestiller eller kjøper Nespresso-kapsler. 
  2. Samle de brukte kaffekapslene i posen. Gjenvinningsposen har plass til 100 stk. Original-kapsler eller 50 stk. Verduo-kapsler. 
  3. Besøk Posten og lever gjenvinningsposen hos personen i skranken. Posen må være godt lukket slik at den blir tett ved innlevering.
  4. Du kan også levere posen med brukte kapsler til postbudet når du mottar hjemlevering av nye kaffekapsler. 

Finn ditt nærmeste innleveringssted

2019.10.14