Kjærlighet og mangfold med Posten og Pride

Kjærlighet og mangfold med Posten og Pride

Regnbuefargene har fått plass på to av Postens el-biler som nå ruller rundt i Oslo-området. De skal markere at Posten står for mangfold, fellesskap og kjærlighet.

To av Postens elektriske biler, dekorert med Pride-flagg og ordene "Vi leverer med stolthet".
Publisert 22.06.2022 Sist oppdatert 07.06.2023

I fjor ga Posten ut skeive frimerker i forbindelse med at det var 50 år siden forbudet mot homofili ble opphevet i Norge. Retten til å elske hvem man vil var også tema for julefilmen 2021 "When Harry met Santa". I år vil Postens biler bidra til å fronte konsernets tydelige holdninger og standpunkt.

– Regnbueflagget er et velkjent symbol for mangfold, fellesskap og likeverd – og det kjennetegner Postens kultur. Her er det plass til alle. Vi er stolte av å markere dette på bilene som nå ruller rundt i Stor-Oslo, sier konserndirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten.

Partnerskapet med Oslo Pride er en viktig del av Postens mangfold og inkluderingsarbeid, og Posten stiller med både biler og mange ansatte i paraden 2023.

– Vi deltar i paraden for å vise at vi ønsker å være en inkluderende arbeidsplass, og for å feire kjærlighet og mangfold, sier Victoria Dalgliesh Lindbak, fagansvarlig for mangfold og inkludering i Posten Bring.

posten-pride-ansatte.jpg
Maria Løberg og Håkon Ola Markhus er to av mange ansatte i Posten-konsernet som skal feire årets Pride.

– Årets parade er noe helt spesielt

To av de mange ansatte i Posten og Bring som skal danse og feire sammen i paraden er Håkon og Maria.

Årets parade er noe helt spesielt. At Posten er blitt Pride-partner betyr veldig mye for meg personlig.

Håkon Ola Markhus, Posten-ansatt

– Å være med på årets parade som stolt ansatt i Posten – med selskapet i ryggen – er virkelig stort, påpeker Håkon Ola Markhus, og legger til at han i årets parade skal gå for seg selv, men også for å støtte opp under det betydningsfulle engasjementet til arbeidsgiveren.

Posten er en arbeidsplass mange blir lenge på, og Håkon er et godt eksempel. Han har vært postmedarbeider i 16 år siden han kom flyttende fra Alta; først som bud i Oslo sentrum og siden som ansatt på Østlandsterminalen i Lørenskog.

– Hjemme var homofili noe ingen snakket om, og jeg var ganske usikker på hvem jeg var og hvor jeg stod da jeg kom hit. Den første Pride-paraden jeg fikk med meg, observerte jeg fra fortauskanten. Jeg deltok selv for første gang i 2013, og for meg var det en fantastisk opplevelse å se så mange mennesker juble og heie frem skeiv kjærlighet. Jeg var vant til det motsatte.

Derfor er Posten Bring stolt partner av Pride

  • For å feire menneskeverdet, retten til å være seg selv og elske den man vil er Posten stolt partner av Oslo Pride.
  • Med 13 000 medarbeidere på laget representerer vi en stor del av samfunnet, og det er viktig for oss at alle skal føle seg inkluderte og trygge på vår arbeidsplass.
  • Våre medarbeidere skal føle seg velkomne, sett og hørt. På denne måten får vi en bredere kunnskapsbase, og en organisasjon som er bedre rustet for innovasjon, problemløsning og verdiskapning gjennom kompetente og engasjerte medarbeidere.
Del artikkelen