Slik fikser du posten i ferien: 5 enkle tips

Slik fikser du posten i ferien: 5 enkle tips

Enten du skal på en kort helgetur eller en lengre ferie er det lurt å håndtere posten din på en god måte. Disse tipsene gjør det enkelt for deg å fikse posten i ferien, slik at du kan nyte reisen uten en eneste bekymring.

To barn på skateboard på siden av en vei. En rød bil fra Posten i bakgrunnen.
Publisert 05.05.2023
Skrevet av Nina Farstad Engebretsen

Bestill oppbevaring av posten

For å unngå at postkassen fyller seg opp mens du er borte kan du be oss om midlertidig oppbevaring av posten din. Da tar vi vare på posten mens du er borte, og leverer den samlet til deg når du er tilbake fra ferie.

Få posten levert dit du er

Du kan også velge å få posten ettersendt til en annen adresse mens du er på ferie. Vi kan ettersende alle brevsendinger som sendes med Posten, både til Norge og utlandet. Også pakker kan videresendes mot gebyr, men kun i Norge.

Husk: Med Posten-appen har du oversikt over pakkene dine. Du kan også utsette hentefristen med 7 dager.

Stopp abonnementer i ferien

For å redusere mengden post du mottar i ferien kan du midlertidig stoppe abonnementer på aviser og tidsskrifter, eller omadressere disse for en periode. Du kan også sette på en lapp på postkassen for ikke å få uadressert reklame mens du er på ferie.

Tre mennesker ved et lite bål og fjelltelt
Nyt ferien uten bekymring for at postkassen fyller seg opp

Bruk digital postkasse

Mange bedrifter og offentlige virksomheter sender brev til din digitale postkasse. Du kan enkelt opprette Digipost, slik at du kan motta post elektronisk i stedet for fysisk. I tillegg kan du selv laste opp viktige dokumenter og lage mapper for alt innholdet.

Med Digipost-appen har du din digitale postkasse lett tilgjengelig på mobil eller nettbrett. Last ned appen til iOS eller Android.

Be om hjelp fra en nabo eller venn

Det kan også være en idé å be en nabo eller venn om å sjekke postkassen din mens du er borte. De kan samle inn posten og oppbevare den trygt for deg. Dette kan være spesielt nyttig hvis du venter viktige brev eller pakker mens du er bortreist.

Trenger du ny eller større postkasse, eller kanskje et navneskilt til postkasse og dør? Postens nettbutikk har det du trenger.

Del artikkelen