Fremtidens post kommer dit du vil ha den

Posten utvikler nye tjenester tilpasset nye behov. De neste årene vil vi forme fremtidens utleveringsnett i en digital tid. Fleksibilitet og valgfrihet for kundene er viktige stikkord i utviklingsarbeidet.


Digitaliseringen gir muligheter for kundetilpasning og forenkling. Folk ønsker fleksibilitet og valgfritt leverings- eller hentested. De vil selv få velge hvor de vil ha pakkene levert. Mulighetene er mange, se bare her:

Levering innenfor døren

Ønsker du pakkene dine levert innenfor døren, er dette ikke noe problem med en digital dørlås. Postens betrodde medarbeidere kan bære pakkene trygt inn i stuen, også når du ikke er hjemme. Tjenesten er under testing flere steder i landet.

5 på gaten om Posten i fremtiden

Gjemlevering

Levering av pakker på et sted ved hjemmet ditt som du selv bestemmer. Har du en putekasse, en utebod eller et annet trygt gjemmested? Postbudet kan legge det der du vil.

Selvkjørende postkasse

Vi tester en postkasserobot. Det er verdens første og testen gir innsikt i mulighetene med autonome kjøretøy.

Postens stand på Arendalsuka 2018 med selvkjørende postkasse
Den selvkjørende postkassen ble første gang vist frem under Arendalsuka i 2018 og er nå under testing. Foto: Aleksander Alnes

Postkasseautomat

Ulike automater kan stå der du bor og ferdes. En kode på telefonen åpner dagens luke – og du får sendingen din.

Postkassen

Den tradisjonelle postkassen vil bestå. Selv om det kommer færre brev, vil vi levere enkle sendinger til deg – både brev og små pakker.

Post i Butikk

Post i Butikk er standard hentested og godt likt av kundene våre. Her henter og leverer vi post og pakker fem dager i uken. I fremtiden vil du selv kunne velge til hvilke Post i Butikk du vil ha pakkene.

Gjør hverdagen enklere


Posten har i over 370 år ligget i forkant av utviklingen. Målet er gjøre hverdagen enklere for folk ved å tilby smarte tjenester og gode kundeopplevelser. Undersøkelser viser at kundene er stadig mer fornøyde med Posten. Det gir trygghet for at nordmenn forstår og støtter endringene.


John Eckhoff/Nina Farstad Engebretsen 03.09.19