Bruk Fretexposen til å gi bort klær

Nå kan du gi tøy til Fretex uansett hvor i landet du bor. Hent en Fretexpose på Posten, fyll den med klærne du ønsker å gi bort og lever posen inn på Posten. Uansett hvor full posen er, har frakten fast lav pris på 50 kroner.

Dersom du ikke bor i nærheten av en Fretexboks eller et annet innleveringssted, er det enkelt å bruke en Fretexpose. Den er også fin å samle klær i etter hvert som du finner frem tøy som ikke skal brukes.

Fretexposen rommer ca. 8 kilo klær, det vil si omtrent 20 plagg. Posen er spesiallaget for å frakte brukte klær og tilbehør. Når posen er full, er det enkelt å lukke og bære den i håndtaket. Gjenbruk av klær er bra for miljøet, og det er mange som gjerne vil bruke det du gir.

Fretexposen er godt miljøtiltak

Av det som kommer inn til Fretex, går 69 % til gjenbruk/ombruk, 25 % til materialgjenvinning og 5 % til energigjenvinning. Hos Posten fraktes posen som returpost, og er derfor et miljøvennlig tiltak. Du kan lese mer om Postens arbeid med bærekraft. 

Gode tips når du skal rydde klær

Ha posen klar! Heng den gjerne på innsiden av klesskapet ditt, så kan posen fylles med klær etter hvert som du ikke trenger plaggene mer. Fretex tar imot klær og tekstiler til gjenbruk, og ønsker også sko, belter, skjerf, smykker og annet tilbehør som kan gjenbrukes. Les gjerne Fretex sine tips og triks når du skal rydde i skuffer og skap. 

Slik fungerer Fretexpose-ordningen:

  1. Hent Fretexposen på Posten. Ta med deg en eller flere hjem, og fyll med tøy og tilbehør du ikke lenger trenger.  
  2. Når Fretexposen er full, lukk den godt. Da er du sikker på at ikke noe faller ut underveis. 
  3. Lever posen på Posten. Fraktbeløpet er et spleiselag mellom Fretex, Posten og deg. Uansett hvor mye innhold det er i posen, koster frakten kun 50 kroner.

 

Se hvorfor folk kledde av seg på Posten!

Du kan lese hva som skjer med klærne du gir på Fretex sine sider.