Se vår sjekkliste!

Flyttetips

Å flytte er som regel et omfattende prosjekt. Her har vi samlet våre beste tips i en sjekkliste for å gi en så smertefri flytteprosess som mulig.

1. Planlegging

Planlegg flyttehjelp. Spør om venner og familie kan bidra, eller bestill hjelp fra et flyttebyrå eller rengjøringsfirma. Sørg for å få bekreftelse på at de kommer til avtalt tid.

Sjekk forsikringen. Undersøk om du er forsikret i flytteprosessen. Enkelte innbo- og skadeforsikringer dekker flytting, og en del flyttebyråer tilbyr også forsikring.

Ta bilder. Det kan være lurt å ta bilder i alle rom, både i boligen du flytter fra og der du kommer, som bevis på hvordan det så ut.

Bestill møbler. Dersom du skal bestille nye møbler, planlegg dette i god tid. Enkelte møbelbutikker har 6-8 ukers leveringstid.

Planlegg eventuell oppussing. Skal du pusse opp, finn ut hvor alt skal stå i mellomtiden. Har du behov for å leie lagringsplass, eller kan du dekke til tingene med presenning?

2. Pakking

Kast, selg og gi bort. Benytt sjansen til å bli kvitt ting. Det finnes en rekke digitale markedsplasser hvor det er enkelt å selge og gi bort ting. Men det kan ta tid, så start tidlig! 

Bruk Fretexposen til å gi bort klær. Uansett hvor i landet du bor, har du nå mulighet til å gi til Fretex. Du kan sende det du har til overs av klær med Fretexposen som du finner på Posten.

Skaff nok pappesker. En rekke varehus selger flyttebokser og esker, og det er flere dagligvarebutikker som gir fra seg banankasser som de har til overs.

Pakk smart. Ting som hører sammen, bør pakkes sammen, men ikke la esker bli fulle med tunge bøker. Marker boksene etter hva de inneholder.

Legg frem pledd. Legg frem tepper eller håndklær som kan brukes for å gi polstring til skjøre ting i flyttebilen.

3. Adresseendring

Meld adresseendring på Posten. Gi beskjed til Posten for å sikre at posten blir levert til din nye adresse. Dette gjør du via Postens adressesider. Vi sender også melding til Folkeregisteret om du krysser av for dette,

Overfør strøm, TV og bredbånd. Si ifra til tjenesteleverandørene at du flytter. Om du ønsker internett i den nye boligen fra første dag, er det lurt å gi beskjed minst tre uker i forveien.

Gi beskjed til alle forbindelser. Send melding til venner kjente og andre forbindelser om ny adresse. Mottakerlisten i nettbanken kan gi en god oversikt over hvem som trenger beskjed.

Sett navn på postkasse, dør og ringeklokke. Heng opp skilt med navnene til alle i husstanden, inkludert barn. Husk også å fjerne navn og merker fra den gamle postkassen. I vår skiltbutikk kan du bestille nye skilt til hus og postkasse.