Døgnåpne pakkebokser på 1000 steder

Døgnåpne pakkebokser på 1000 steder

Store pakkevolum har ført til at Posten har etablert mange flere utleveringssteder. Nå finnes det døgnåpne pakkebokser på 1000 steder i Norge.

Ung kvinne med gul hettegenser som har en pakke i hendene
Publisert 09.01.2022
Av Nina Farstad Engebretsen

Løsningen med pakkebokser ble lansert vinteren 2020, og ble raskt et svært populært alternativ for å hente pakker. Over halvparten av kundene hentet pakken sin allerede i løpet av første døgn.

I løpet av 2021 ble det derfor satt ut over mange nye pakkebokser på 1000 ulike steder.

Mer fleksibelt å hente pakker

– Posten skal være lett tilgjengelig og det skal være fleksibilitet i måten kundene kan hente pakker på. Vi ser at de selvbetjente pakkeboksene på kort tid har blitt et populært og viktig supplement til våre betjente utleveringssteder, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten.

Les mer og finn din nærmeste Pakkeboks

Slik henter du pakkene dine i Pakkeboks
Slik henter du pakkene dine i Pakkeboks

I tillegg til pakkebokser på 1000 steder, ble det også etablert 50 nye utleveringssteder i 2021. Dermed er det nå over 2660 steder hvor kundene kan hente pakkene sine. Og flere skal det bli, for Posten har allerede planer om å sette ut flere pakkebokser i 2022.

Slik henter du pakkene dine i Pakkeboks

For å hente pakker i Pakkeboks bruker du Posten-appen.

Du kan laste ned Posten-appen her.

Du vil få varsel på telefonen din når pakken er på vei, og når den er klar til å hentes. Når du skal hente pakken din, bruker du appen til å åpne luken i pakkeboksen. I appen står det enkelt forklart hva du skal gjøre. Når du har tatt ut pakken din er det bare å stenge luken i boksen.

Dersom du ikke kan hente pakken selv, men vil at noen du stoler på skal hente pakken for deg, kan du videresende hentemeldingen. Du bruker "del pakken"-funksjonen i Posten-appen, og sender den i en melding til personen som skal hente. Den som skal hente må også ha lastet ned Posten-appen.

Her kan du laste ned Posten-appen

Del artikkelen