Slik selger Oda sine brukte strikkeplagg

Slik selger Oda sine brukte strikkeplagg

Oda elsker å strikke – og selger strikkeplaggene hun ikke lenger bruker. Dette er hennes beste tips til bruktsalg i en travel hverdag.

Ung kvinne som smiler og strikker, sittende ved et bord med garnnøster.

– Jeg strikker bare plagg til meg selv – men jeg strikker såpass mye at jeg må selge unna det jeg ikke bruker lenger. Det er jo fint at noen andre kan få glede av plaggene som bare ligger og støver i skapet, sier Oda Tafjord.

Hun bor i Oslo med mannen George og sønnen Alfred. Strikkeinteressen har hun slett ikke lagt på hylla etter at hun ble mamma, selv om det tar lenger tid å fullføre et strikkeprosjekt med en liten i hus. Det gjør det også ekstra viktig at det er enkelt å sende plaggene videre til neste eier.

Dette er Odas beste tips til bruktsalg på nett: 

1. Skriv en informativ annonsetekst

– Jeg skriver en kort og konsis annonsetekst, og lar bildene tale for seg. I teksten opplyser jeg om hvilket garn og hvilken oppskrift jeg har brukt, og eventuelt hvilken designer plagget er fra. Jeg tar også med hvilken stand det er i, og presiserer at vi ikke har dyr og ikke røyker.

Les også: 6 smarte tips til deg som skal selge brukt

2. Bruk selvutløser

– Jeg pleier å bruke selvutløseren på mobilkameraet, og tar bilder av meg selv med plaggene på. Bildene tar jeg et sted med rolig bakgrunn og dagslys, og i en vinkel som viser plaggene på best mulig måte.

Hender som strikker

3. Det er lov å diskutere pris

– Skulle jeg tatt timelønnen min i pris, hadde det blitt veldig dyre plagg. Jeg strikker jo fordi jeg synes det er gøy, og så er det fint at noen andre kan bruke tingene som jeg ikke bruker. Prisen blir litt vilkårlig, men jeg pleier å ta utgangspunkt i garnkostnadene og hvor fornøyd jeg ble med plagget. Og det er lov å prute – hvis forslaget er uaktuelt, sier jeg jo bare nei. Hvis jeg er usikker, skriver jeg gjerne «pris kan diskuteres, kom med bud» i annonsen.

Les også: Handle brukt: 5 viktige råd for å unngå svindel

4. Gjenbruk esker

– Jeg pleier først å pakke plagget inn i plast, før jeg legger det i en eske – så er det godt beskyttet. Så pleier jeg å gjenbruke esker som jeg har fått når jeg selv har handlet på nett. Det er bra både for økonomien og miljøet.

Les også: 3 tips til gjenbruk av emballasje

5. Kjøper frakt i appen

– Jeg kjøper Norgespakke™ i Posten-appen, for da sparer jeg både tid og penger. I en travel småbarnshverdag er det helt supert at jeg kan sende pakken hjemmefra.

Les mer om hvordan du kan kjøpe og sende Norgespakke™ hjemmefra.

Se flere gode tips fra Oda i videoen:

Oda viser frem en strikket jakke.

Del artikkelen