Slik tjener Terje titusener på bruktsalg

Slik tjener Terje titusener på bruktsalg 

Noens skrot er andres gull. Terje (58) finner brukte retroskatter som han fikser og selger videre. Dette er hans beste tips.

Mann reparerer en gammel lekebil i verkstedet sitt.

– Å kjøpe, bytte og selge videre brukte ting har vært hobbyen min så lenge jeg kan huske, forteller Terje Nielsen.

Han tråler bruktbutikker, loppemarkeder og garasjesalg etter kasserte gjenstander som har en verdi for andre. Kjellerstua på Jessheim er fylt med retroskatter fra 50- til 90-tallet som venter på en ny eier. Her har han også et eget lite verksted. 

– Ofte kjøper jeg ting som er litt ødelagte, men som kan repareres. Det er litt av kosen ved det hele. Noe skal limes, andre ting skal loddes. Etter å ha gjort tingene i stand, legger jeg dem ut på Finn.

Bruktsalg gir god omsetning

Han selger som regel mellom 20 og 40 gjenstander i måneden, og omsetningen kan fort bikke 150 000 kroner i året. 

Mann ser på skap fylt med gamle leker
Terje fikser gamle skatter så de blir som nye. Han omsetter for nærmere 150.000 i året. Foto: Simen Prestaasen, Try

– Mange av kjøperne er litt nostalgiske og kjøper ting fra sin egen barndom, som de vil gi til barn og barnebarn. Så er det mange samlere, særlig når det gjelder lekebiler og modellbiler. Men jeg er ikke en samler selv – jeg har sagt at den dagen jeg begynner å samle, må jeg slutte med dette her, sier superselgeren med et smil.  

Dette er Terjes beste tips til salg av gamle ting på nett: 

1. Ta bilder fra alle vinkler

– Etter at jeg har gjort tingene i stand, henger jeg et svart teppe på veggen og plasserer dem foran det. Jeg tar rikelig med pene bilder fra alle vinkler, slik at kjøperen tydelig kan se hvordan gjenstanden ser ut. 

Les også: 6 smarte tips til deg som skal selge brukt

2. Gjør research for å sette riktig pris 

– Når du selger gamle og spesielle ting, er det lurt å undersøke litt for å finne riktig pris – i tilfelle man sitter på noe som er verdt en del. Det gjør du stort sett enkelt ved hjelp av et Google-søk, og ved å sjekke Finn, eBay og auksjonssider. 

3. Gjenbruk esker og bobleplast 

– Jeg jobber i et firma som monterer antibac-dispensere. Når jeg er ute på jobb, tar jeg alltid med meg de tomme pappeskene og bobleplasten hjem igjen, og bruker disse når jeg skal sende pakker. Det er fint å kunne gjenbruke emballasje.  

Les også: 3 tips til gjenbruk av emballasje

4. Send som Norgespakke™

– Jeg bruker alltid Posten, og sender tingene som Norgespakke. Da får man sporing og forsikring, og det er trygt og fint for kjøperen. 

Se flere av Terjes tips i videoen:

Terje med pakke og en hund i armene.

Her kan du kjøpe Norgespakke™
 

Del artikkelen