Postens julevettregler

Postens julevettregler gjør førjulstiden enklere. Bruk Posten-appen, unngå kø, og send fra egen postkasse eller Pakkeboks er noen av rådene fra oss til deg.

Illustrasjon i Posten brand med postbil, hus, trær og stjernehimmel.
Publisert 15.11.2023

1. Planlegg julen og meld fra hvor du bor

Gamle adresselister kan bety at posten blir forsinket. Husk å oppdatere din egen og sjekke andres adresser.

2. Bruk god emballasje – det er ingen skam å pakke skikkelig

Velg emballasje som passer til det du skal sende, unngå ekstra luft i pakken, og pakk godt inn. Du kan gjerne bruke emballasje du har fra før. Se våre pakketips her.

3. Ta hensyn til sendefristene

Send juleposten i god tid slik at den kommer fram til julaften. Husk at pakker som skal langt, trenger litt ekstra tid på reisen. Til utlandet er det egne frister. Sjekk alle sendefristene her.

4. Spar på kreftene og send hjemmefra

Kjøp sendekoder i Posten-appen, og send juleposten fra din egen postkasse. Bruk den emballasjen du finner hjemme. Postbudet henter.

5. Bruk nødvendig utstyr – last ned Posten-appen

Posten-appen gjør det enkelt å spore og hente pakker, og holder deg oppdatert så du ikke blir lurt av forsøk på svindel. Du kan også kjøpe pakkefrakt, digitale frimerker, åpne og reservere luker i pakkeboksen, forlenge hentefrister, velge varslinger, og finne åpningstider på hentestedet ditt.

6. Dropp kart og kompass. Vis alltid hvor du er

Du kan velge et fast leveringssted hjemme, der vi kan levere pakkene hvis de er for store for postkassen. Det er også veldig lurt om du merker inngangsdøren med navn, så blir det lettere for postbudet å sette igjen pakken.

7. Lytt til erfarne postfolk, hent pakken din så raskt som mulig

Hjelp oss ved å hente pakkene så raskt du kan, eller bruk Posten-appen for å dele en pakke med en du ønsker skal hente den for deg. Tips: Du kan sjekke i Posten-appen når det er lite trafikk på hentestedet ditt. 

8. Ta trygge veivalg – bruk Norgespakke™

Send både små og store pakker med Norgespakke™. Bruk solid emballasje; gjerne noe du har fra før, eller kjøp på Posten. Vi hjelper deg også hvis det haster og pakken må være fremme samme eller neste dag. 

9. Tilpass turen, hent og send pakker der du ferdes.

Pakkeboks lar deg hente og sende pakkene dine der du bor eller ferdes, til alle døgnets tider. Du bruker Posten-appen til å åpne luken for å hente i pakkeboksen, eller for å reservere luke når du skal sende eller returnere en pakke. 

Del artikkelen