Pakkeboks

Der du vil, når det passer

Pakkeboks lar deg hente pakkene dine nærmere der du bor eller ferdes, til alle døgnets tider. Vi tester den nå i tre områder i og utenfor Oslo.

Pakkeboks er en ny type selvbetjent pakkeautomat som skal plasseres ut i nabolag over hele Norge. Den kan stå utendørs og kommuniserer enkelt med telefonen din gjennom en app. Det gjør det enkelt og fleksibelt å hente pakkene dine.

Velges i nettbutikken

Du velger Pakkeboks som leveringsmetode når du handler i nettbutikken. Deretter laster du ned Pakkeboks-appen og registrerer deg med telefonnummeret ditt. Du vil få beskjed når pakken er på vei og når den er klar til å hentes. Når du skal hente pakken din, bruker du appen til å enkelt åpne luken i automaten.

Hvor finner jeg nærmeste Pakkeboks?

Vi tester Pakkeboks i tre utvalgte områder i og rundt Oslo. Det betyr at det foreløpig kun er de som oppgir leveringsadresse i nærheten av disse områdene som vil kunne velge den som leveringsmetode.

Spørsmål og svar

  • Hvis du oppgir leveringsadresse i nærheten av en Pakkeboks, kan du velge Pakkeboks som utleveringsalternativ i nettbutikken. I noen tilfeller vil alternativene presenteres for deg som en liste, men i noen nettbutikker må du finne en knapp der det står «endre utleveringssted» eller lignende. Merk at ikke alle nettbutikker tilbyr valgfritt utleveringssted. Oppfordre gjerne butikker du handler hos om å legge til dette leveringsalternativet dersom du ønsker å få valg om dette.

    Tips: Ønsker du å få pakken din levert til en Pakkeboks, selv om du ikke bor nærme nok til at den dukker opp som leveringsalternativ når du skriver inn adressen din? Finn pakkeboksen du ønsker å benytte på kartet over, og trykk på den. Da vil du få se adressen til pakkeboksen. Bruk denne som leveringsadresse, og du vil få den opp som alternativ i de nettbutikkene som tilby valgfritt utleveringssted.

    I tillegg må du laste ned Pakkeboks-appen. Registrer deg i appen og vær klar til å motta pakker på en enklere måte!

  • Foreløpig tester vi Pakkeboks på Majorstuen, Nordstrand og området rundt Bekkestua. Følg med på denne siden under "Hvor finner jeg nærmeste Pakkeboks?" for nyheter om hvor de neste kommer.

  • Nei, det koster ikke noe mer enn å få pakkene til Post i Butikk eller postkontor.

  • Ja, du kan enkelt gi andre tillatelse til å hente pakken din for deg, dette gjør du i Pakkeboks-appen. Dersom den du overfører pakken til, ikke har Pakkeboks-appen, vil vedkommende få beskjed om å laste den ned og opprette bruker. Når dette er gjort, vil pakken din bli synlig i appen til vedkommende, og hun eller han kan hente pakken for deg.