Unge ønsker seg julehilsen i posten

Unge ønsker seg julehilsen i posten

Mange kjenner på savnet av kontakt med andre mennesker dette merkelige året, spesielt nå som julen nærmer seg. Hele sju av ti ungdommer sier de ønsker seg en hyggelig julehilsen i posten.

2020 har vært et krevende år for mange og julen blir også spesiell. De siste årene har vi skrevet færre brev og julekort til hverandre. Nå er det mange som ønsker seg tilbake til tider hvor vi var mer personlige i våre skriftlige hilsener.

Sju av ti nordmenn sier at de i år håper å få en julehilsen i posten. I aldersgruppen 15 til 17 år og blant de over 60 år er det så mange som 76 prosent som vil sjekke postkassen litt ekstra i år i håp om at det ligger en hyggelig julehilsen til dem der. 

Det viser en undersøkelse Norstat har utført for Posten i november 2020.

Merker savnet av venner

– Ungdommer er de som merker savnet av venner mest. Sosiale medier er der kontakten kan opprettholdes, men undersøkelsen viser at også de yngste gleder seg over brev. Brevet eller kortet gir mulighet til refleksjon, og kanskje er det lettere å uttrykke tanker på et ark enn via en digital dings,  sier pressesjef Kenneth Pettersen i Posten.

Kvinne sitter ved bord og skriver julekort. Kopp med julemotiv og tekanne i forkant av bildet.
Mange setter ekstra stor pris på en personlig hilsen før jul i år.

Tilbakemeldingen fra undersøkelsen er klar: Sett deg ned og skriv et brev eller et postkort. Det kan bety veldig mye for mange.

En hilsen i postkassen blir verdsatt

– Selv i en digital tidsalder som vår vet vi at en hilsen i postkassen blir verdsatt, og spesielt mye i år, sier Pettersen. 

Over fire av ti nordmenn i år vurderer å sende en julehilsen til noen de vanligvis ikke skriver til. Blant disse er over halvparten kvinner.
 
Oppfordringen fra Posten er klar: Finn fram skrivesaker, julekort eller vanlig papir. 2020 er året da alle nordmenn bør gjenoppta julehilsentradisjonen. 

Inspirasjons-tips til fine julekort

Lurer du på hvordan du kan lage et personlig julekort? Det finnes masse god inspirasjon både på Instagram og Pinterest. Et søk på Google kan også gi deg fine ideer til tekster å fylle kortene med. 

Og du, husk at det er tanken som teller!

Kvinne skriver julekort og pakker julegaver på svart bordplate
Kos deg i førjulstiden med å sende hyggelige julehilsener til noen du bryr deg om.

 

Del artikkelen