Til hovedinnhold

Rekommandert brev

Rekommandert brev er løsningen som gir deg bevis for innlevering og sikker utlevering.


Du får kvittering for at du har levert brevet på Posten, vedkommende du sender til må vise legitimasjon når det hentes, og du kan spore brevet i hele Norge.

Prisen på brevet kommer an på størrelsen. 

  • SMÅ: Tykkelse inntil 2 cm - konvoluttmål inntil B5 (17,6 x 25 cm)
  • STORE: Tykkelse inntil 2 cm - konvoluttmål inntil B4 (25 x 35,3 cm)
  • MAXI: Mer enn 2 cm tykk eller konvoluttmål større enn B4 (25 x 35,3 cm)

 

Minimums- og maksimumsmål

Minumumsmålet er 9 x 14 cm.

Maksimumsmålet er 60 cm i lengde. Lengde + bredde + tykkelse kan ikke være over 90 cm.

Leveringstid

Når du sender rekommandert brev, er leveringstiden i Norge 2-3 virkedager. I Europa er det 3-5 virkedager til landets grense, mens til resten av verden er det inntil 11 virkedager til landets grense.

Leveringstiden innen det enkelte land kommer i tillegg. Og dersom sendingen må tollbehandles, vil det påløpe ekstra tid.

Hva som kan sendes

Du kan ikke sende penger eller omsettelige verdipapirer. Til utlandet kan du ikke sende penger, gull, sølv, platina, edelstener eller andre verdigjenstander. Ut over det gjelder mottakerlandets egne innholdsbegrensninger. Les mer om hva du kan sende til hvert land her.

Kan jeg få andre til å hente en rekommandert sending?

Ja, på en av følgende måter:
1. Du kvitterer på meldeseddelen og lar den som skal hente sendingen få med seg din legitimasjon som dokumenterer at det er din underskrift. Også den som skal hente sendingen skriver under på meldeseddelen og legitimerer seg.

2. Dersom noen regelmessig henter rekommanderte sendinger for deg, bør du utstede et varig eller tidsbegrenset fullmaktskort. Her kan du lese mer om gyldige legitimasjoner og fullmaktskort.